Cum functioneaza procesul de printare color

printare-colorTiparul digital acumuleaza tot mai mult teren in domeniul publicitatii actuale. Cele mai multe societati, organizatii apeleaza la aceste modalitati de printare color pentru a se promova si a se diferentia fata de concurenta. Avantajele de care beneficiaza prin alegerea acestui print digital se reflecta in costurile acceptabile, calitatea lucrarilor (rezolutia inalta, posibilitatea finisarii), viteza mare de tiparire si posibilitate ulterioara de a modifica sau salva materialul bun de tipar.

Folosindu-se fie carton de diferite grosimi (gramaje), cu texturi speciale (embosate) sau fara, ori hartie diversa, autocolant, pvc alb sau transparent, hartie de calc, filme transparente pentru retroproiector, se observa ca seria de materiale de printare este suficient de bogata pentru a satisface majoritatea nevoilor.

De exemplu, solutiile de printare color de azi reusesc sa utilizeze formate A4, A3 sau SRA3, profitand de viteze intre 60 – 70 coli per minut, la rezolutii de pana la 1200×1200 dpi. Bineinteles, tiparirea se poate realiza in formatul fata-verso. Ca si modalitati de finisare, cele mai frecvente sunt capsarile, taierile, lipirile, plastifierile, stantarile, biguirile, indosarierile, plierile (in special pentru brosuri). Chiar daca aceste operatiuni sunt automatizate, intreg procesul este supravegheat, controlat, de-a lungul fiecarui pas mentionat. Acest lucru pentru o rapiditate a procesarii comenzilor si pentru o calitate superioara.

Nu in ultimul rand, acest proces de tiparire poate fi asistat de catre personalul profesionist si pentru realizarea layout-ului; se pot insa utiliza de asemenea si materialele gata de printare. Ambalarea printurilor este un alt pas pe care puteti sa il alegeti, pentru un mai mare impact.

Aceste printuri color pot fi utilizate intr-o multitudine de aplicatii. Exemplele nu sunt necesare in acest context, deoarece ele pot proveni dintr-o gama extrem de variata de arii de activitate. Nu uitati avantajele acestor procedee pentru o mai buna expunere  si un mai mare impact.

Comentariile sunt inchise