Cum iti asterni asa dormi

„Cum îti asterni, asa dormi” este un proverb vechi dar cu înteles actual. Preocuparea pentru propria persoana si pentru viitor va da roade, sau, cu alte cuvinte, investeste în prezent ca sa-ti asiguri viitorul.

saltele prestige

saltele prestige

Am preluat aceasta sintagma pentru titlul articolului urmator, un articol despre saltele si despre cum se aleg. Alegerea tipului de saltea ne influenteaza starea zilnica, atitudinea din viata de zi cu zi deoarece patul reprezinta locul unde ne petrecem aproximativ o treime din viata. De aceea, salteaua trebuie aleasa cu grija. Trebuie sa aveti in vedere ca atunci cand sunteti in cautarea unei saltele de pat este important sa va amintiti ca nu exista un singur tip de saltea potrivit pentru toti oamenii asa cum nu exista o pozitie unica in somn care sa favorizeze pe oricine. Cateva sfaturi insa, pe care vi le voi da mai jos, sunt general valabile si le puteti lua in considerare, indiferent de tipul de saltea pe care il alegeti.

1. Alege o saltea elastica, cu o duritate peste medie. Coloana vertebrala trebuie sustinuta corespunzator, nu trebuie sa aiba puncte de încordare.
2. O saltea buna trebuie sa preia forma corpului, trebuie sa ofere sustinere coloanei si sa elimine astfel presiunea exercitata asupra corpului. (recomand cu caldura o saltea pocket spring)
3. În ceea ce priveste lungimea si grosimea saltelei, salteaua ideala are o grosime de minim 17 cm si este cu minim 10 cm mai lunga decât persoana care doarme pe ea. O grosime ideala este intre 20-24 cm, iar lungimea ideala este cu aproximativ 15-25 cm mai lunga decat persoana care doarme pe ea.
4. Pe cat posibil, materialul care imbraca salteaua sa fie unul de calitate: matase, lana sau bumbac. In caz contrar, puteti achizitiona o husa de protectie pentru saltea, din bumbac. Aceasta din urma asigura si o buna pastrare a saltelei, si o durata de viata cu pana la 50% mai mare a materialului cu care aceasta este acoperita.

Sper ca acest articol sa va fie de folos pentru achizitionarea saltelei potrivite, de la un magazin online de saltele.

Echipa Expert-SALTELE.ro

Comentariile sunt inchise