Cum iti poti reduce costul asigurarii RCA in 2013

Foarte multi factori iti influenteaza polita de asigurare auto RCA. Asiguratorul iti va pune multe intrebari cand iti calculeaza pretul asigurarii tale de raspundere civila auto. Unele vor afecta pretul, altele nu. Mai jos vom discuta despre factorii ce influenteaza pretul asigurarii tale RCA.

Avantajul mai multor polite incheiate la acelasi asigurator.

Asigurand mai multe masini la acelasi asigurator sau incheierea unei asigurari de viata si a unei pentru casa la aceeasi companie, iti poate aduce reduceri de pret.

Locatia

O influenta mare asupra pretului asigurarii o are zona in care locuiesti. Posibilitatea ca masina ta sa fie jefuita sau furata este o grija mare pentru asigurator. Multe zone urbane sunt cu risc ridicat si de aceea asigurarea poate fi mai scumpa decat daca ai locui la tara.

Fransiza

Daca esti de acord sa platesti o fransiza mai mare decat standard, vei obtine o asigurare mai ieftina. Acest lucru se datoreaza faptului ca asiguratorul va plati mai putin atunci cand va fi nevoie si astfel iti poate oferi o asigurare mai ieftina.

Masina ta

Cu cat este mai ieftina si mai lenta masina ta, cu atat vei plati mai putin pentru asigurare. Daca vrei sa cumperi o masina noua, gandeste-te dinainte la costul asigurarii, sa nu ajungi in situatia in care iti permiti masina dar nu iti permiti sa o conduci.

Kilometrajul

Iti poti controla partial pretul asigurarii micsorand numarul de kilometri pe care ii faci anual. Totusi, retine ca daca depasesti numarul de kilometri pe care i-ai mentionat cand ai incheiat asigurarea, atunci vei ramane neasigurat.

Parcarea

Unde iti parchezi masina noapte este un lucru foarte important pentru asigurator. Daca o tii intr-un garaj incuiat, vei plati mai putin decat daca o parchezi in strada.

Siguranta

Daca ai dispozitive antifurt instalate, vei beneficia de o prima mai mica. Printre acestea se numara alarmele si blocajele pentru volan. Totusi, fii atent. Cu cat dezvoltam sisteme de securitate mai bune, cu atat hotii isi dezvolta abilitatile.

Pret asigurare RCAReducerea pentru lipsa accidentelor

Mentine-ti cazierul rutier curat platind tu singur pentru micile accidente petrecute. Dupa aproximativ 4-5 ani, vei putea plati pentru ca acest cazier sa ramana curat. Acest lucru ajuta foarte mult daca pana la urma, ai un accident.

Abilitati deosebite de condus

Urmand cursuri pentru a-ti spori abilitatile de conducere, vei obtine reduceri la asigurare. Asociatia soferilor ofera posibilitatea de a fi membru, si astfel vei obtine reduceri si pentru cursuri si pentru asigurare. Iata doi factori care nu sunt sub controlul asiguratorului.

Sexul tau

Femeile sunt cu un risc scazut de accident si daca il vor avea, e putin probabil sa fie unul serios. Din cauza acestor statistici, femeile platesc mai putin pentru asigurare. De asemenea, nu te costa nimic sa iti treci sotia ca si sofer primar cand inchei asigurarea.

Varsta ta

Cu cat esti mai batran, cu atat vei face mai greu accidente. De aceea companiile de asigurari ofera asigurari mai mici soferilor maturi.

Un ultim sfat

Un procent destul de mare de asigurari se vinde acum pe internet. Deoarece este usor de incheiat si ieftin. Acum, multe companii de asigurari ofera reduceri intre 10 si 15 procente daca inchei asigurarea RCA online pe internet.

Comentariile sunt inchise