Cum sa curatam calculatorul de virusi si alte programe nedorite (devirusare cu Microsoft)

Pentru a explora in mod corespunzator calculatorul pentru virusi, si alte tipuri de programe nedorite, o scanare simpla multe ori nu mai este de ajuns, nu mai este o devirusare eficienta.
Multe forme a programelor de tip malware reusesc sa treaca prin scanarea obisnuita, si par a fi probleme legate de sistemul de operare. Aceste programe poate sa cauzeze ecrane albastre de deces, se prefac de parca ar fi o problema cu fiserele DLL, sau o alta problema a Windowsului. Cand va apucati sa efectuati o devirusare eficienta, devirusare trebuie sa verificati in mod corespunzator calculatorul, performanta si starea sistemului de operare.
Pentru a efectua o scanare, o devirusare, pentru aceste tipuri de programe, va recomand folosirea programului gratuit de la Microsoft, care se numeste Windows Malicious Software Removal Tool. Acest utilitar poate fi downlodat gratuit de pe site-ul microsoft.com. Programul nu va gasi neaparat toate programele nedorite, dar este un inceput bun pentru repararea sistemului.
Dupa ce instalati programul, asigurati-va ca este la zi, pornind o actualizare a definitiilor de virusi, inainte sa incepeti devirusarea.
Rulati o scanare completa a sistemului, si daca aveti si un antivirus dedicat, executati si cu programul respectiv o scanare completa.

Nu rulati scanarea de sistem implicit (default), pentru ca scanarea implicita multe ori nu este de ajuns. Setati programul sa lucreze la performanta maxima, si sa scaneze tot sistemul, toate partitiile si harddiskurile, ca sa aiba posibilitatea sa faca o devirusare cat mai eficienta.

Aigurativa ca scanarea va include si sectoarele Master Boot Record (MBR), precum si aplicatiile caree ruleaza in prezent in memorie. Acestea sunt zone deosebit de sensibile al calculatorului, care pot adaposti cele mai periculoase programe.
Este recomandat  sa stergeti si fisierele temporare, pentru ca multe programe nedorite se ascund acolor, si nicodata nu se stie daca antivirusul va detecta toate problemele.
Multe ori, ajuta la repararea sistemului si pornirea unui System Restore, care este resetarea calculatorului la o stare anterioara.

Comentariile sunt inchise