Cum sa iti faci prieteni online

Chat OnlineIata 4 reguli simple care te vor ajuta sa-ti faci mai usor prieteni in mediul virtual:

Initierea contactului

Fara a initia un contact nu vei putea niciodata sa transformi o persoana pe care o stii, intr-un prieten. Nu conteaza daca abordezi persoana folosind un chat ,o reteta de socializare sau email-ul. Important este contactul. Persoana respectiva va continua sa fie obiectul admiratiei tale intr-un fel sau altul dar nu vei avea deschisa nici o cale de comunicare daca nu vei initia un contact. Aceasta este o regula valabila atat in online cat si in viata reala.

Nu te pacali singur

Nu acorda importanta excesiva numerelor: cati te urmaresc pe Twitter, numarul de prieteni pe Facebook, abonati la blogul tau, cati ai in lista de messenger, etc. Acorda importanta interactiunilor adevarate, nu numarului de oameni cu care interactionezi. De exemplu, poti fi tentat sa dai un “like” daca cineva a spus o gluma buna. Asta nu este o interactiune adevarata cu persoana respectiva. Incearca sa cunosti omul real care a spus gluma respectiva, initiind un contact.

Fii mai flexibil

Canalele de comunicare online sunt lipsite de multe forme de comunicare emotionala, cum ar fi limbajul trupului. In aceste circumstante in care lipsesc aceste componente esentiale ale comunicarii, este foarte usor sa intelegi gresit alte persoane. Nu cauta persoana care sa se potriveasca perfect cu tine, inca de la inceput. Renunta la a fi sau a nu fi de acord cu ce spune o persoana ci mai degraba incearca sa gasesti primul punctele voastre comune. Fi mai rabdator, mai reconciliant si mai flexibil decat esti de obicei in viata reala.

Fii online cat mai des

Incearca sa fii online ori de cate ori iti permite timpul si intalneste-ti prietenii digitali in viata reala. Aceste intalniri vor consolida cu siguranta prietenia din mediul online. Daca iti este teama sa intalnesti persoanele pe care le-ai cunoscut in mediul online, o idee buna este sa mergi la intalnire insotit(a) de cativa prieteni.

www.chatonline.ro

Comentariile sunt inchise