Cum sa nu cumperi de la particulari?

Pe o piata imobiliara deficitara si intr-o perioada de criza, balanta se inclina din ce in ce mai greu in lupta imobiliare particulari cu imobiliarele prin intermediul agentilor imobiliare.

Programul prima casa incepe din ce in ce mai greu si cu din ce in ce mai multe probleme. Din iunie 2011 de cand a inceput prima casa 4, lucrurile s-au schimbat si in acest plan. Statul de exemplu, nu mai accepta garantare creditelor decat in proportie de 50% restul revenindu-le bancilor care accepta programul prima casa din ce in ce mai greu.

Sub auspiciul acestor stiri sumbre, persoanele fizice au din ce in ce mai putina incredere in agentiile imobiliare. Asta pentru ca a cumpara imobile prin intermediul agentiilor, aproape ca a devenit un moft, pentru persoanele comode sau pentru cele care o vad ca pe un motiv de mandrie.

In vremurile prin care trecem, oamenii redescopera arta negocierii in momentele in care cumpara o locuinta direct de la proprietar. Banii sunt din ce in ce mai putini si parca nu-ti mai vine sa dai comisioane enorme agentilor imobiliari, agenti care pe langa faptul ca iau comisioane destul de mari, mai duc si in eroare cumparatorul, punandu-i in fata aproape doar partea buna a oricarei locuinte, din teama de a nu-l pierde.
Multi dintre ei, oportunisti sau afaceristi de ocazie, lucreaza ilegal, pentru a nu plati taxe la stat, iar in aceste conditii, achizitionarea unei locuinte prin intermediul unei agentii imobiliare, devine deja aproape periculoasa.

Bineinteles, asta nu inseamna ca nu putem gasi si agentii serioase, cu o imagine buna si o istorie in spate.

Comentariile sunt inchise