Cum sa vindeti o masina second hand

Vanzarea autoturismului vechi nu inseamna numai un ban in plus dar si putin efort din partea dumneavoastra. Fie ca este intr-o stare complet functionala si o vindeti unei persoane care sa se foloseasca de el sau fie ca are o stare mai putin buna si il vindeti la dezmembrari auto, trebuie sa stiti ca aveti tot dreptul sa negociati, pentru a obtine cel mai bun pret si pentru a iesi in avantaj. Dar vanzarea unei masini nu se face de pe azi pe maine. O sa fiti nevoit sa publicati o serie de anunturi pe internet sau in ziarelele locale, o sa primiti o multime de telefoane si va trebui sa va intalniti cu potentialii clienti pentru a le prezenta masina.

In primul rand trebuie sa alegeti un pret pe masura pietei. Inainte de a face publica vanzarea, uitati-va peste anunturi pentru modele de autoturisme asemanatoare sau chiar identice cu a dumneavoastra pentru a va putea crea o ideie despre piata. Retineti ca este bine sa stabiliti pretul putin mai mare pentru a lasa loc de negocieri, dar nu prea mare pentru a nu speria potentialii clienti.

Sunt multe moduri prin care puteti sa va puneti masina pe piata auto, unele sunt gratuite iar altele pot costa ceva bani. Totusi cea mai buna si mai simpla metoda este promovarea masinii in cercul de cunoscuti. Spuneti-le prietenilor, rudelor, vecinilor si colegilor ca sunteti dispusi sa va vindeti masina. Majoritatea persoanelor aleg sa cumpere masini second hand de la cunoscuti, pentru ca acestia prezinta o incredere mai mare.

Pentru a face un profit maxim puteti vinde masina echipata cu anvelope de vara, iar anvelopelor de iarna sa le cautati un alt cumparator. Bine inteles ca daca este iarna nu puteti vinde masina cu anvelope de vara montate pe ea. In acest caz cauciucurile de vara vor fi vandute separat. Folosind aceasta strategie puteti scoate profit maxim si din vanzarea masinii, dar si a anvelopelor. Pentru a consulta o lista de preturi ale anvelopelor auto noi puteti consulta site-ul www.anunturianvelope.ro

Nu va panicati in cazul in care nu puteti vinde masina deoarece aceasta are defecte majore. Sunt o multime de centre de dezmembrari auto unde o Dacie veche sau un Logan avariat au o valoare destul de mare. Piesele auto second hand sunt la mare cautare mai ales in aceasta vreme de criza. In orice caz vanzarea unei masini trebuie facuta cu atentie si rabdare pentru a obtine un profit frumos.

Comentariile sunt inchise