Cum se stabileste valoarea unui apartament

Indiferent de faptul ca urmeaza sa cumperi un apartament pentru tine, pentru familie sau pentru cineva drag, in momentul in care faci o astfel de achizitie trebuie sa ai in vedere o serie de factori esentiali prin care sa stabilesti o achizitie cat mai satisfacatoare.

Pentru ca totul sa se desfasoare cat mai in regula, un prim lucru pe care il ai de facut este sa afli in ce an a fost construita cladirea. Cu cat mai noua, cu atat mai bine. Apoi, la fel de important este sa descoperi in ce masura vanzatorul este si proprietarul apartamentului. Exista situatii in care locuinta are mai multi proprietari deoarece face obiectul unei donatii sau a unei mosteniri. La fel de important este sa afli daca proprietarul mai are restante de platit la administratie.

Valoarea unui apartament nu inseamna numai pretul acestuia. Acest lucru este stabilit intr-adevar si in functie de pret, insa la fel de mult conteaza locatia si posibilitatea cresterii valorii lui in viitor. De cele mai multe ori, pretul apartamentului poate fi negociat in functie de imbunatatirile de care acesta mai are nevoie.

In ceea ce priveste locatia, valoarea unui apartament este mult mai mare in momentul in care acesta se gaseste aproape de spatii verzi sau centre comerciale, institutii precum: spitale, universitati, scoli, gradinite s.a.m.d. Un exemplu foarte relevant se refera la apartamentele din zona Herastraului. Indiferent de numarul de camere sau pozitia in cadrul blocului, in momentul in care vei cauta apartamente Herastrau, vei descoperi ca acestea au preturi mai mari fata de cele din alte zone. Acest lucru se intampla tocmai datorita peisajului pe care un astfel de apartament il poate oferi, dar si contructia apartamentelor care de cele mai multe este spectaculoasa si spatioasa.

Cat despre valoarea pe care o poate obtine un apartament in viitor, cel mai important element care trebuie luat in calcul este cat de noua este cladirea in care a fost construit si zona. Zonele rezidentiale nou-formate sunt mult mai bine vazute fata de cele vechi. Astfel ca, se poate preconiza pentru un astfel de apartament cat de mult ii poate creste valoarea.

Comentariile sunt inchise