Cum te ajuta suspendarea activitatii firmei

A avea propria ta firma inseamna sa ai destul de multa responsabilitate asupra deciziilor pe care le iei atat pentru dezvoltarea firmei dar si pentru siguranta angajatilor. In momentul in care activitatea in firma nu mai este la fel de productiva, conducerea firmei este nevoita sa ia anumite decizii. Printre solutiile pentru care poti opta se afla suspendarea activitatii firmei.

Suspendarea firmei este cea mai simpla metoda si totodata legala, prin care sa castigi timp pentru redresarea lucrurilor astfel incat sa reusesti sa restabilizezi activitatea firmei. Perioada de timp maxima in care poti face acest lucru este de trei ani. Perioada poate fi si mai scurta, insa in niciun caz mai lunga.

De asemenea, in aceasta durata de timp, firma nu poate face niciun fel de tranzactii. Contabilitatea se va face o data la trei luni.

Cele mai importante documente pentru obtinerea suspendarii firmei se refera la cererea de inregistrare in original, precum si hotararea adunarii generale a asociatilor, actionarilor sau a unicului asociat, in cazul in care este vorba doar de unul. De asemenea, trebuie sa existe dovada platii pentru suspendarea firmei.

O alternativa mai drastica pentru firma este radierea firmei. Insa acest lucru inseamna ca firma nu isi va mai putea relua activitatea.

Orice modificare urmeaza sa faci cu firma ta, trebuie sa stii ca ai de parcurs anumiti pasi, e nevoie sa obtii anumite documente si in acelasi timp va trebui sa reusesti sa te descurci cu orice alta situatie pe care ar ai putea sa o intampini intr-un moment sau altul.

Comentariile sunt inchise