Cumparaturile online de piese auto in 2013

Tehnologia a avansat extrem de mult si de repede in Romania in ultimii ani. Astfel au aparut pe internet zeci de magazine online ce vand diverse produse. Cum numarul de masini a crescut foarte mult in ultima perioada, cererea de piese auto a crescut forate mult si ea. Fie ca unii prefera sa-si cumpere piese auto online noi, fie ca aleg sa cumpere piese auto din dezmembrari, cererea este mare si intr-o continua crestere, lucru care ii bucura pe patronii de magazine online de piese auto.

Patronii magazinelor de piese auto au observant acest lucru asa ca si-au deschis magazine online de piese auto pentru a putea vinde mai mult, in intreaga tara. Atat timp cat produsele sunt de calitate iar preturile sunt accesibile, clienti se vor gasi tot timpul.

De obicei preturile pieselor auto din magazinele online este ceva mai mic in comparatie cu preturile din magazinele clasice, deoarece aceste magazine online nu platesc o chirie lunara si nici utilitatile ce trebuiesc platite de magazinele clasice. Astfel patronii au si un numar mai mic de angajati si in acest fel isi permit sa scada preturile pentru a atrage client noi.

Comertul online a crescut foarte mult inca din anii 2010-2011. Atunci au aparut pe piata virtuala cele mai multe magazine online, cu produse din diverse domenii. Cei ce au dat dovada de profesionalism si care au scos la vanzare produse de calitate au rezistat, si inca sunt in top, in timp ce multe magazine online nu au reusit sa se mentina in lumea virtual iar astfel cu timpul s-au inchis. Multe magazine au ajuns in pragul falimentului si datorita faptului ca vindeau produse la preturi mult peste pretul pietei online de piese auto. Este cunoscut faptul ca in acest mediu online clientul poate face rapid comparatii de preturi intre acelasi produs aflat in mai multe magazine  de piese auto online si cu siguranta in final va alege varianta cea mai convenabila din punct de vedere financiar.

In ziua de astazi orice magazin ce-si desfasoara activitatea pe internet este obligat prin lege sa accepte returnarea produselor intr-un termen de cateva zile in cazul in care clientul nu este multumit de produsul primit. Prin aceasta metoda s-a incurajat foarte mult comertul online, iar astfel tot mai multi romani au ales acest tip de cumparaturi, fie ca doresc sa cumpere piese auto, haine, componente IT sau orice alt tip de produse. In acest mod si magazinele online au constientizat faptul ca daca vand produse de proasta calitate la preturi ridicate se vor trezi cu tot mai multe comenzi returnate de clienti, iar astfel falimentul este tot mai aproape.

Mai nou, unele magazine online vand piese second-hand, sau mai bine zis provenite din dezmembrari auto. Pretul acestor piese este ceva mai mic, dar calitatea de cele mai multe ori este aceeasi cu cea a pieselor auto noi. Acest lucru a aparut datorita cererii tot mai mari a pieselor uzate provenite din dezmembrari, iar patronii magazinelor de piese auto de acest tip au profitat si astfel afacerile au inceput sa functioneze si in mediul online.

Comentariile sunt inchise