De ce sa ne petrecem vacanta in Delta Dunarii

Delta dunarii este una din minunatele zone turistice ale Romaniei si se intinde pe o suprafata de circa 5165 km2 dinspre Germania. Aceasta izvoraste din muntii Padurea Neagra situati in Germania si traverseaza Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Romania, Bulgaria, Republica Moldova si Ucraina. Singurele capitale strabatute de catre dunare sunt Viena, Bratislava, Budapeste si Belgrad.

Teritoriul ei este format din 3 brate care formeaza Delta Dunarii, Chilia, Sfantul Gheorghe si Sulina. Delta Romaniei detine circa 1200 de specii de plante copaci cu o bogata fauna ornitologica. Peste 100 de specii de peste si 300 de specii printre care si pelicani care sunt unici in lume. Un loc foarte deosebit care ofera posibilitatea intoarceri la natura a turistilor, care pot gasi un loc de cazare in majoritatea pensiunilor si vilelor amplasate pe malul dunarii. O alta modalitate interesanta de cazare oferita de catre hotelurile din dunare sunt ambarcatiunile tip hotel. Ele au camere pe ambarcatiuni si promoveaza pescuitul sportiv pentru o sedere cat mai placuta. Puteti gasi oferte de cazare in Delta Dunarii la preturi foarte acceptabile. Pensiunile zonei ofera posibilitatea unui sejur cat mai placut, cu mancaruri traditionale si plimbari cu bacul pe dunare pentru a vedea fauna incredibila a deltei.

Sunt aproximativ 300 de specii de parasi prezente in delta dunarii, pelicani, gaste, rate salbatice, berze, cormorani, egrete, califari albi sau rosii, flamingo, lebede, si multe altele. Majoritatea pasarilor prezente aici sunt ocrotite prin lege. Intrarea in rezervatiile naturale este facuta pana in iunie cand la sfarsitul lunii incepe perioada inmultirii iar pescuitul este permis tot anul in afara de perioada de prohibitie cand pesti isi depund icrele pe 1 aprilie. Aceasta dureaza 60 de zile pentru a se regenera inapoi fiecare specie in parte.

Comentariile sunt inchise