De ce sunt importante jucariile pentru copii

Copiii trebuie sa experimenteze direct lumea pentru a putea invata lucruri noi. Din ziua in care se nasc cei mici invata sa vorbeasca, sa stea ridicati, sa mearga si sa alerge, pentru ca mai apoi sa invate si despre lucruri si felul in care ele functioneaza. De aceea toate modelele de jucarii copii sunt utile, pentru ca ele ofera o distractie care ascunde invatarea si nu sunt la fel de plictisitoare ca o lectie obisnuita.

De exemplu, bebelusii nu stiu nimic despre gravitatie, dar vor invata curand despre aceasta atunci cand scapa o jucarie pe jos. Jucariile sunt utile pentru dezvoltarea muschilor si pentru dexteritatea miscarilor, dar poate cel mai important este ca stimuleaza imaginatia si creativitatea. Fie ca cel mic primeste o jucarie de plus, o papusa, jucarii educative, masinute, seturi de constructie, figurine sau jocuri creative, veti observa ca imediat incepe sa contruiasca o poveste in jurul obiectului respectiv si sa atribuie un scop precis fiecarui accesoriu.

Prin joaca toti copiii capata incredere in fortele proprii. Din momentul in care termina un puzzle, invata sa mearga pe tricicleta sau coboara derdelusul pe o saniuta, constientizeaza felul in care le pot controla si adesea le striga parintilor: „Mami, tati, uitati-va la mine!”

Multe jucarii functioneaza numai atunci cand copiii coopereaza, de aceea este bine sa daruiti jocuri de societate, bucatarii si seturi de curatenie sau ateliere si banci de lucru, pentru ca prin joaca cei mici sa lege noi prietenii. Si cursele cu masinute si motociclete sunt mult mai distractive cand copiii concureaza cu prietenii lor.

Acestea sunt doar cateva exemple care sugereaza cat de utile sunt jucariile pentru dezvoltarea celor mici. Ei invata din ce in ce mai mult cu ajutorul unor jucarii pentru copii moderne, create special pentru a acoperi toate campurile de interes si care sunt adecvate tuturor categoriilor de varsta si preocuparilor.

Comentariile sunt inchise