Delfinii raman in atentia ONG Mare Nostrum si in acest an

Joi, 7 februarie a.c., ONG Mare Nostrum va lansa proiectul intitulat “Monitorizarea delfinilor din Marea Neagra”, editia 2013 – sustinut financiar de catre DB Schenker. Evenimentul va avea loc, de la ora 11:00, in sala de conferinte a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Marina “Grigore Antipa” din Constanta.

La aceasta prima întalnire, participantii vor fi informati cu privire la debutul proiectului, precum si despre obiectivele acestuia. De asemenea, va fi un indemn catre autoritatile locale de a deveni parteneri Mare Nostrum, intr-un efort comun si concentrat pentru a imbunatati starea de conservare a biodiversitatii marine, in special a celor trei specii de delfini care traiesc in Marea Neagra.

Pornind de la unul dintre obiectivele Planului Strategic de Actiune pentru Reabilitarea si Protectia Marii Negre, referitor la necesitatea evaluarii regulate a populatiilor de delfini, proiectul isi propune folosirea uneia dintre cele mai moderne tehnici si anume metoda foto-identificarii precum si continuarea activitatilor de monitorizare si conservare a cetaceelor din apele litorale romanesti, incluzand achizitionarea si montarea de noi dispozitive acustice pentru indepartare a delfinilor de plasele de pescuit, ca masura de reducere a numarului de cetacee capturate accidental.

Datele obtinute vor fi de un real folos atat pentru cercetatorii romani, dar si pentru cei din tarile riverane Marii Negre, care vor  putea face noi estimari ale populatiilor de delfini si a rutelor de migrare ale acestora.

 

Cu stima,

Cecilia Patrahau

Responsabil PR/Fundraising

ONG Mare Nostrum

Phone/Fax: +40241/612422; +40341/407432

Mobile: +40740319631

E-mail: cecilia_patrahau@marenostrum.ro

office@marenostrum.ro, event@marenostrum.ro

Web: www.marenostrum.ro

www.facebook.com/ongmarenostrum

http://ongmarenostrum.wordpress.com

YM: ong_marenostrum

 

Comentariile sunt inchise