Descoperim Romania

Situat in judetul Hunedoara, orasul Deva este resedinta de judet a acestuia si este inconjurat de Muntii Zarandului, Muntii Poiana Rusca si Muntii Apuseni, fiind astfel una din destinatiile turistice perfecte pentru cei care sunt impatimiti ai muntelui.

Fosta cetate, Deva pastreaza si astazi ruinele acesteia foarte bine conservate, fiind un important obiectiv turistic, probabil cel mai important din oras. Ruinele cetatii se gasesc pe Dealu Cetatii, iar panorama oferita este incredibila, tot orasul putand fi cuprins cu vederea.

Castelul Magna Curia este o alta destinatie turistica ce merita vizitata atunci cand va aflati in Deva. Una dintre cele mai vechi constructii din oras, initial aceasta a fost conceputa sub forma de casa in anul 1582, dar a fost complet regandita si transformata, astfel ca in anul 1621 a fost construit castelul Magna Curia de catre arhitectul Gabriel Bethlen.

Micul oras Targu Mures are o gama larga de obiective turistice disponibile pentru cei care ii ‘trec pragul’, astfel ca daca va aflati in trecere prin oras, nu ezitati sa va rupeti cateva ore macar din prograam pentru o plimbare prin centru.

Nordul orasului este un binecunoscut obiectiv, aici fiind gasita Cetatea Medievala ce a fost construita in anii 1800. In cadrul Cetatii se afla si Biserica Reformata din Cetate, construita in secolul al XIV-lea.

O alta atractie turistica foarte populara in Targu Mures est Biblioteca Teleki-Bolyai, construita intre secolele XVIII – XIX, care a fost fondata de catre Samuel Teleki.

Stand drept dovada a diversitatii culturale, numeroasele lacasuri de cult care au fost construite in oras sunt si astazi prezente, dintre care enumeram: Biserica Unitariana, Sinagoga Status Quo Ante, Biserica Franciscana, Biserica Buna Vestire, Biserica Reformata cu Turn, acestea fiind doar cateva exemple.

Indiferent de motivul pentru vizitati Romania, posibilitatile sunt nenumarate in ceea ce priveste atractiile turistice, cea mai simpla solutie fiind cea de inchirieri auto.

Companiile de rent a car ofera masini de inchiriat pentru toate segmentele de clienti, de la masini mici la masini de lux.

Pentru mai multe informatii vizitati pagina www.easy-rentals.ro

Comentariile sunt inchise