Despre aparatele dentare

Ce este de facut daca copilul, adolescentul sau chiar dumneavoastra aveti dintii strambi si inghesuiti?

Nu va ingrijorati! In zilele noastre exista solutii ortodontice pentru a trata orice anomalii dento-maxilare la orice varsta. Trebuie doar sa luati hotararea de a merge la un cabinet stomatologic pentru o consultatie de specialitate la ortodont.

In cadrul unei consultatii, ortodontul va va comunica motivul pentru care este necesar tratamentul, momentul optim pentru inceperea tratamentului ortodontic, ce tip de aparat dentar se va folosi, durata si costul tratamentului, ce se va intampla daca nu se va urma un tratament ortodontic.

Dintii strambi, distantati sau inghesuiti reprezinta una dintre principalele probleme de sanatate si estetica dentara in randul tinerilor. Aceste probleme dentare duc, cel mai adesea, la afectiuni gastrice cauzate de o masticatie defectuoasa, la aparitia cariilor si la imperfectiuni ale pronuntiei. Astfel, purtarea unui aparat dentar are urmari benefice asupra starii de sanatate in general, a aspectului fizic si ajuta la cresterea increderii in sine.

Insa de ce trebuie sa avem dinti drepti si o muscatura (ocluzie) buna?

• Dintii strambi se pot rupe si se pot caria usor datorita faptului ca nu se pot igieniza corect.

• Gingiile au de asemenea de suferit, malocluzia micsoreaza eficienta masticatorie si afecteaza astfel digestia.

• In timp pot determina suferinte ale articulatiei temporo-mandibulara precum si parodontopatii (parodontoza).

• Malocluzia poate cauza dificultati in exprimare.

• In final, fiecare isi doreste un zambet frumos si sanatos!

Pacientii clinicii stomatologice pentru copii si adolescenti Teddy Care din Pitesti vor fi tratati de un medic specialist cu rezultate notabile in domeniu – Dr. Marius MARIS, Medic specialist Ortodontie si O.D.F., Doctor in stiinte medicale si Lector Universitar la Bucuresti – si isi pot alege aparatul potrivit necesitatilor si bugetului dintr-o gama completa:

• Aparat dentar mobil

• Aparat cu bracket-uri metalice

• Aparat discret cu bracket-uri din safir

Aparat dentar invizibil : Clear Aligner si Invisalign.

Subliniem ca problemele ortodontice se pot rezolva mult mai usor in perioada copilariei si adolescentei, in perioada de crestere, dar nu este imposibila remedierea lor si in perioada adulta. De aceea, fiecare copil trebuie consultat preventiv de ortodont in jurul varstei de 8 ani sau cand observati primele probleme, iar adolescentrii si adultii care au nevoie de aparat dentar pot merge oricand la ortodont sa discute solutiile potrivite.

Comentariile sunt inchise