Despre cooler laptop

Laptopul dvs. se incalzeste excesiv? Observati ca atunci cand tineti laptopul in pat sau pe genunchi se incinge excesiv? Si asta nu neaparat daca ruleaza aplicatii solicitante, ci pur si simplu daca lasati laptop-ul in stand-by?

Cauza o reprezinta functionarea defectuoasa a coolerului de laptop!!!

De se se incinge sau defecteaza coolerul laptop? Cauzele care duc la supra-incalzirea sau oprirea cooler-ului laptop sunt urmatoarele:

  • acumularea de praf pe paletele cooler-ului laptop

  • strangerea firelor de par ale animalelor de casa pe paletele cooler-ului laptop

  • opturarea gaurilor de acces si evacuare a aerului din laptop (in general aerul intra prin gaurile de dedesubt si iese prin lateral – locul ventilatoarelor) poate determina stricarea cooler-ului laptop

  • uscarea lubrifiantului care mentine rotirea lina a rulmentului cooler-ului laptop

  • uzura normala in timp a cooler-ului laptop

Functionarea defectuoasa sau oprirea cooler-ului laptopului duce la arderea procesorului laptopului si in cele mai multe cazuri si a placii de baza.

Procedee depanare:

  1. Curatare cooler laptop. Pentru o curatare eficienta a cooler-ului laptop se recomanda desfacerea componentelor laptop si suflarea cooler-ului laptop cu aer comprimat. Atentie la sensul de suflare deoarece se pot rupe paletele cooler-ului laptop!

  2. Ungere cooler laptop. Daca remarcati rotirea greoaie a paletelor cooler-ului laptop se recomanda ungerea rulmentului si verificarea zgomotului emis de catre paletele cooler-ului laptop.

  3. Inlocuire cooler laptop. Exista cazuri cand cele doua procedee expuse mai sus nu dau rezultate datorita uzurii cooler-ului laptop. In astfel de cazuri se recomanda inlocuirea cooler-ului laptop cu un cooler laptop compatibil. Recomandam inlocuirea cooler-ului laptop intr-un service autorizat si refacerea stratului de pasta conductoare odata cu schimbarea cooler-ului laptop.

Daca ai nevoie sa repari sau inlocuiesti cooler laptop vezi oferta completa la preturi exceptionale de la 123-shop.ro

Comentariile sunt inchise