Despre parfumuri

Fiecare dintre noi “purtam” un parfum din diferite motive si intr-un mod unic. Unele dintre noi poarta anumite parfumuri pentru ca degaja o anumita stare sau un anumit moment in timp ce altele se potrivesc unor anotimpuri diferite.
In noiembrie, lavanda va rade de cerul cenusiu si ploaia dispretuitoare, in martie, mugurii de cires cheama primavara sa vina mai repede, iar cu ajutorul Verbinei poti indura mai usor furtunile din august. Si, pentru o calatorie cu adevarat exotica, ce parfum capteaza mai bine farmecul fara de sfarsit al peisajelor mirifice decat seducatoarea Iasomie.
Si totusi ce stim despre aceasta “potiune magica” ce ne invaluie zi de zi in arome care mai de care mai delicate? Cuvantul “parfum” vine de la latinescul “per fumum” (prin fum) si primii care au raspandit in lume arta de a realiza parfumuri sunt egiptenii.
Stim sigur ca parfumurile au fascinat dintotdeauna, fiind considerate atat un lux necesar, cat si un simbol al civilizatiei, o arta ai carei maestri erau respectati si aproape temuti in Antichitate, fiind vazuti ca detinatori ai tainelor zeilor, iar mai apoi, in Evul Mediu, devenind nu numai parfumieri, ci si alchimisti sau magi. Epoca moderna ii transforma pe parfumieri in adevarati specialisti, foarte cautati si “vanati” de marile case producatoare. Mai mult, in lumea stralucitoare a modei parfumul este indispensabil, capata personalitate si da farmec unei creatii.
Daca in Evul Mediu parfumurile erau o modalitate de aparare impotriva diverselor epidemii, in secolele XVIII, XIX, parfumurile au devenit criticate deoarece medicii erau de parere ca vaporii fragrantelor sunt daunatori sanatatii. Stim insa cu siguranta ca femeile devin privilegiate abia in secolului XIX, cand incep sa apara tot mai multe esente feminine, in timp ce pentru barbati varietatea era redusa la fragrante lemnoase sau condimentate.
Azi insa avem o multitudine de optiuni, important este sa stim sa alegem acel parfum care sa ne faca simturile sa vibreze si in care sa ne regasim.. Parfumul, asa cum sutinea Coco Chanel trebuie purtat acolo unde vrei sa fii sarutata.
Pentru mai multe detalii si informatii despre parfumuri originale gasiti pe situ: www.bmbcolletion.ro

Comentariile sunt inchise