Despre salteaua care a revolutionat somnul

In ziua de azi exista o varietate de optiuni cand vine vorba despre cumpararea unei saltele. De la saltele ortopedice, la saltele cu spuma memory sau saltele latex – cu siguranta ai de unde alege. Insa care este tipul de saltea potrivita pentru tine? Una dintre tipurile de saltele cu arcuri sau saltele memory?

Daca preferi suportul oferit de o saltea ortopedica, insa ti-ar placea sa nu simti fiecare miscare facuta de partener/partenera atunci cand se foieste in timpul noptii, atunci Siesta Bedding iti recomanda una dintre tipurile de saltele pocket spring.

Ce este o saltea pocket spring?

Saltelele pocket spring sunt un produs de inovatie, care au fost introduse pe piata prima oara in anul 1901, de catre firma britanica VI-Spring. Saltelele pocket spring mai sunt numite si saltele pocket ori saltele cu arcuri impachetate individual. Asa cum sugereaza si numele, arcurile sunt impachetate unul cate unul in material textil moale, in comparatie cu saltelele cu arcuri obisnuite care sunt interconectate. Astfel fiecare arc se poate adapta independent la formele corpului tau, reducand punctele de presiune.

Care saltea cu arcuri impachetate individual este cea mai potrivita?

Desi pare o intrebare simpla, raspunsul generic in ceea ce privesc saltelele este: Depinde! La saltelele de acest fel, trebuie sa iei in considerare 3 aspecte importante, pentru a intelege care combinatie este cea mai potrivita pentru tine. Ai inteles bine, pe langa faptul ca exista multe tipuri de saltele, in cadrul acelorasi tipuri de saltele exista mii de variante si combinatii, deoarece nici unul dintre noi nu are aceleasi preferinte si nu este la fel. Desiasta este un lucru bun, face ca decizia cumparatorilor sa fie si mai grea.

Numarul arcurilor – Numarul de arcuri intr-o saltea pocket de dimensiunile 150cm x 200cm, poate avea minim 600 de arcuri impachetate individual si maxim 2000. O saltea pocket spring cu un numar de arcuri mai mare, se va plia mai bine formelor corpului tau, deoarece diametrul arcurilor este mai mic. Insa numarul de arcuri de obicei este reflectat si in preturi.

Grosimea arcurilor – Saltelele pocket cu un numar mai mic de arcuri impachetate individual, vor avea arcuri cu un diametru mai mare. Insa moliciunea saltelei va fi data de grosimea arcurilor, ci nu de diametrul acestora. Astfel cu cat arcul este mai subtire cu atat este si mai moale. Pe de alta parte cu cat grosimea arcului este mai mare, cu atat suportul oferit este mai mare. Trebuie mentionat faptul ca de obicei in saltelele pocket spring cu un numar mare de arcuri se folosesc arcuri cu o grosime mai mica, deoarece greutatea persoanei care folosestea salteaua este impartita pe mai multe arcuri, caz in care este oferit si suportul necesar. Din acest motiv, persoanelor cu un plus de greutate le este recomandata o saltea pocket cu un numar mai mare de arcuri impachetate individual.

Cu ce este invelit patul de arcuri – Acest aspect poate face toata diferenta! Astfel, este recomandat sa alegeti o saltea cu arcuri impachetate individual, invelit intr-un strat de spuma memory. Aditional, spuma memory adauga reducerea punctelor de presiune, astfel veti avea o saltea moale, chiar daca grosimea arcurilor este relativ mare.

Daca te gandesti sa cumperi o saltea pocket spring, luand in considerare cele 3 caracteristici discutate mai sus, impreuna cu celelalte aspecte importante pe care ar trebui sa le ai in vedere cand cumperi in general o saltea, vei lua cu siguranta decizia corecta.

Comentariile sunt inchise