Detalii privind utilizarea plaselor de insecte

Cel mai sigur si mai putin invaziv mod de a va proteja impotriva insectelor ce pot intra in locuinta pe ferestre sau usi sunt plasele impotriva insectelor. Aceste plase insecte se pot monta in dreptul ferestrelor sau usilor, pe orice tip de tamplarie si nu va afecteaza in niciun fel sanatatea.

In functie de scopul in care este folosita plasa contra insectelor se va alege si varianta constructiva potrivita. Pentru achizitionare plasei potrivite trebuie tinut cont de dimensiunile si configuratia deschiderilor, constructia pervazului si modul de prindere pe tamplarie. Folosirea de plase insecte nu impiedica patrunderea luminii sau aerisirea incaperilor.

Plasele contra insectelor pot fi montate pe rame din profile de aluminiu extrudat si se pot fixa cu cleme sau cu balamale. Profilele din aluminiu confera stabilitate plaselor. Ramele prinse in cleme sunt fixe, dar se pot demonta pentru intretinere sau pe timpul sezonului rece. Ramele fixate cu balamale sunt mobile, se pot deschide, au manere de actionare si se blocheaza in pozitia inchis cu magneti sau opritori. Acestea sunt cele mai utilizate plase contra insectelor.

Cele mai moderne sisteme sunt plasele rulou. Acestea au in compunere plasa propriu-zisa, o caseta fixata la partea superioara a deschiderii din tamplarie, doua culise verticale, o lamela de fixare la partea inferioara si doi opritori reglabili. Plasa este rulata in caseta pe un cilindru actionat cu un sistem de arcuri care ajuta la strangere. Plasa este actionata in jos prin cele doua culise cu ajutorul unui snur si se fixeaza in cei doi opritori.

Avantajele folosirii de plase insecte sunt in primul rand oprirea patrunderii insectelor in camerele locuite sau pentru birouri, avand un design modern, nefiind necesara modificarea ramei ferestrei pe care trebuiesc montate. Plasele au stabilitate ridicata datorita ramelor din  aluminiu. confectionate din fibra de sticla sau de carbon sunt rezistente la foc, raze ultraviolete si au rezistenta mecanica buna. Pot fi intretinute foarte usor prin aspirare, spalare si stergere.

Comentariile sunt inchise