Din ce este format un sistem de alarma rezidential?

Un sistem de alarma rezidential, de regula, este format din interfata de utlizare, baterie de backup (utila în cazul unei caderi de tensiune accidentale sau intentionate), interfata de comunicare, centrala de alarma, sirena, senzori pentru geamuri si usi, senzori de miscare si de caldura, senzori de fum etc. De cele mai multe ori reprezentatul firmei sau companiei care instaleaza sistemul de alarma rezidential va poate consilia în legatura cu ce componente sunt necesare si locul unde ar trebui amplasate.

Pe lânga un sistem de alarma rezidential instalat si operat corect mai sunt câteva reguli ce trebuiesc respectate pentru ca siguranta domiciliului sa fie completa:

  • Prima regula este sa fiti foarte prudenti cu persoanele carora le permiteti accesul si sa le confirmati identitatea de fiecare data.
  • O alta regula, la fel de importanta, este ca daca nu asteptati personal de specialitate care sa va repare o defectiune sa nu permiteti accesul acelora care se recomanda ca depanatori.
  • În cazul în care acest lucru se aplica ar trebui sa ajungeti sa cunoasteti persoanele care asigura întretinerea domiciliului, cartierului sau a zonei în care locuiti. Nu puteti cunoaste fiecare contractor dar puteti avea încredere în persoanele ale caror identitate este confirmata de catre compania pentru care sustin ca lucreaza.
  • Folositi uneltele de bun simt: vizorul sau video-interfonul pentru a confirma cine este la usa înainte de a o deschide, tineti usile si ferestrele închise si asigurate când nu sunteti acasa, nu deschideti usile la persoane straine si, bineînteles, utilizati un sistem de alarma rezidential.
  • O ultima si foarte importanta regula este sa nu afisati numele complet pe cutia postala, pe usa, pe avizier sau în alte locuri de unde se poate face legatura cu domiciliul dumneavoastra. Daca este necesar sa aveti un nume afisat folositi doar numele de familie si, în cel mai rau caz, intiala numelui mic. Masura aceasta previne situatia în care o persoana rau voitoare foloseste numele dumnevoastra si pretinde ca va cunoaste la usa sau în parcare dupa ce v-a urmarit de acasa. De asemenea masura aceasta previne intuirea sexului dumneavoastra, lucru ce va poate proteja de tentativele de furt.

http://www.a2t.ro/sisteme-alarma

Comentariile sunt inchise