Din istoria rasei Pitbull

Daca aruncam o privire in istorie, putem descoperi ca rasa Pitbull a fost creata in America in urma incrucisarii raselor Buldog si Terrier. Dupa cum probabil va puteti imagina scopul pentru care rasa Pitbull a fost creata au fost luptele. Cei care au pus bazele acestei rase au dorit sa creeze gladiatori, caini puternici, care sa nu simta durerea si care sa lupte pana la moarte. Ei bine, au si reusit acest lucru insa dupa o scurta perioada a aparut o problema si anume aceea ca luptele intre caini au fost declarate ilegale si au fost interzise.

Luptele devenind interzise, datorita loialitatii lor acestia au inceput sa fie extrem de apreciati ca si animale de companie si bineinteles datorita puterii, agilitatii si tolerantei la durere au inceput sa fie cei mai buni prieteni ai agricultorilor si fermierilor care ii foloseau pentru protejarea bovinelor impotriva animalelor salbatice.

Daca ar fi sa anumeram 3 caracterisitci generale ale cainilor din rasa Pitbull acestea ar fi: puterea, loialitatea si increderea de sine. De asemenea nu putem trece cu vederea peste dragostea lor fata de oameni (in ciuda celor spuse de mass media rasa Pitbull este una dintre cele mai iubitoare rase atunci cand vine vorba de oameni). Intr-o perioada acestia au capatat chiar denumirea de “cainele dadaca” deoarece acestia s-au dovedit a fi extrem de grijulii si de protectivi cu pruncii familiilor in care traiau.

Cainii din rasa Pitbull adora miscarea. Sunt plini de energie si sunt extrem de bucurosi atunci cand trebuie sa alerge, sa traga la ham si sa se joace. Din pacate foarte multe persoane folosesc aceasta energie a lor in scopuri mai putin ortodoxe.  Cainilor din rasa Pitbull le este necesar un dresaj inca de la varste fragede. Sunt caini puternici, cu o gena de agresivitate cand vine vorba de alti caini, deci acest lucru trebuie “starpit” inca de la cateva luni prin dresaj. De asemenea, daca ati ajuns la articolul acesta banuiesc ca doriti sa va informati despre rasa Pitbull pentru achizitionarea unui pui. Va voi da un singur sfat: nu va luati un Pitbull daca nu va place miscarea !

Comentariile sunt inchise