“Dumbraveanca” aduce “Natura mai aproape de tine”. Traseu tematic in padurea Dumbraveni

La începutul lunii aprilie 2013, ONG Mare Nostrum a demarat implementarea proiectului “Natura mai aproape de tine – traseu tematic in Padurea Dumbraveni”.

Acest proiect urmareste amenajarea unui nou traseu tematic, care, de acesta data, va avea ca personaj central o pasare – dumbraveanca (Coracias garrulus) – care ne va purta pe aripile sale si ne va prezenta cele mai importante aspecte ale biodiversitatii  din rezervatia Padurea Dumbraveni, aflata  in sudul Dobrogei. De-a lungul traseului vor fi amplasate 3 panouri interactive menite sa ofere turistilor informatiile esentiale intr-un mod usor de retinut.

Pentru promovarea proiectului a fost creata o retea de Junior Ranger, din care fac parte elevii scolii din localitatea Dumbraveni. Aceasta echipa a fost creata cu ocazia Zilei Biodiversitatii, cand au avut loc o serie de activitati extrascolare. Cu acest prilej, coordonatorul de proiect a facut o scurta prezentare a ariei protejate, a furnizat o serie de informatii generale despre aceasta, dup? care au avut loc si cateva jocuri menite sa le capteze atentia juniorilor – unul dintre acestea, intitulat “Cine sunt eu?” presupunea ca un copil sa recunoasca o specie de animal dupa descrierile coechipierului sau. De asemenea, a avut loc si un concurs de desene cu tema “Padurea Dumbraveni in ochii tai”, unde cei mici si-au prezentat lucrarile si au fost premiati.

Scopul proiectului este constientizarea, intelegerea si responsabilizarea legate de problemele din zona de coasta, care includ activitatea umana cu efectele ei si promoveaza gestionarea durabila a ariilor protejate. Acest traseu se alatura celorlalte patru trasee tematice din regiunea Dobrogea in “Reteaua ariilor protejate de la Marea Neagra”.

Proiectul este finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania si este în valoare totala  de 21920 lei.

Cecilia Patrahau

Tel.: 0740 319631

Comentariile sunt inchise