Eastpak – Andy Warhol

De pe 5 Iulie pana pe 15 August 2013, m|u|c|a – Muzeul de Arta Contemporana din Munchen, gazduieste in premiera in Europa portretele in care apare fondatorul Pop Art-ului american, Andy Warhol, realizate de fotograful Steve Wood.
Dupa 30 de ani in care aceste portrete au fost crezute pierdute, ele au reaparut si ne arata fata sensibila a lui Warhol. Il arata cu o floarea soarelui in mana, cu un rucsac pe umeri si o atitudine distanta, dar in acelasi timp fragil si sensibil. Dar in toate imaginile, prezenta artistica a lui Warhol este puternic simtita.
Fotografiile au fost facute in 1981 in statiunea Deauville.
Renumit in cercurile jurnalistice si cele fashion deopotriva, fotograf pentru Daily Express, Steve Woods l-a cunoscut pe Warhol prin intermediul unei prietene comune, Elaine Kaufman, cea care detinea restaurantul newyorkez Elaine`s.
Portretele vor fi expuse pentru prima si cel mai probabil ultima oara in Europa la Munchen.
Andy Warhol debuteaz? ca grafician de reclame, execut? ilustra?ii pentru jurnalele de mod? ?i decoreaz? vitrinele magazinelor. Este remarcat destul de repede, începe s? fie apreciat, frecventeaz? cercurile înalte ?i expune în galerii de mod?.
La începutul anilor ?aizeci, Warhol se apuc? de pictur?, ceea ce nu înseamn? totu?i c? se desparte de estetica reclamei. Ciclurile de sticle Coca-Cola ?i cutiile de sup? Campbell’s sunt produse pure ale culturii populare de mas?. În scurt? vreme, artistul adaug? în compozi?iile sale bancnote, fragmente de benzi desenate ?i reproduceri ale portretelor stelelor de cinema (Marilyn Monroe, polimer sintetic, 1964 – vezi Pop art). Începând din anul 1962, Warhol se serve?te de seriografie ?i de tiparul fotomecanic.
Mai multe informatii:
Anabel Rodriguez Roque, m | u | c | a Munich Urban and Contemporary Art
c / o Art Haus Maximilian, Maximilianstr. 54, 80538 Munchen, Germany
info@muca.eu www.muca.eu, T +49 (0)89 2155 243 10, F: +49 (0)89 444 89 605

Comentariile sunt inchise