-Engleza pentru copiii incepatori-

In ultimii ani limba engleza aproape ca a devenit a doua limba materna in Romania, fiind de altfel si cea mai vorbita limba in lume. De aceea este foarte important ca si copilul tau sa stie limba engleza inca din primii ani de scoala, asta mai ales pentru a nu avea probleme in lucrul cu calculatorul dar si pentru gasirea unui job dupa terminarea studiilor.

Avantajul alegerii unui curs de engleza pentru copii in mediul privat este tocmai posibilitatea imbinarii mai multor metode de predare atat in spatiul clasei cat si in afara acesteia, care sa aiba ca tinta principala, asigurarea unui ritm de asimilare rapid si in conditii de minim efort. Copilul invata prin joc astfel  eficienta fiind maxima.

O intrebare des intalnita este de la ce varsta ar fi bine sa inceapa cursurile de limba engleza? Ideea este ca atata timp cat nu se neglijeaza invatarea limbii romane, cursurile de limba engleza pot incepe de la gradinita, uneori chiar de la cresa. Daca in trecut nu prea existau gradinite cu predare in limba engleza, acum fiecare avem cel putin una in apropierea casei. Sau putem opta pentru completarea cunostintelor de engleza cu ajutorul unui curs.

Daca totusi gradinita la care este nu face limba engleza sau face prea putine ore de curs, nu te panica, sunt destule metode prin care il poti invata chiar tu limba engleza. Sigur ca te intrebi cum ai putea sa inveti limba engleza un copil care inca nu are un vocabular in limba romana bine pus la punct, inca nu are imaginatia necesara si nici nivelul de gandire care sa usureze procesul de invatare, dar  nu te da batut, am sa iti prezint cateva metode care sigur vor avea succes.

Desenul este una dintre activitatile indragite ale copiilor, le stimuleaza imaginatia si isi pot exersa si alte abilitati. De exemplu ii poti propune copilului tau sa desenati fiecare cate un animal si cine stie cum se numeste animalul celuilalt sa primeasca desenul.

Cantatul o alta pasiune a copiilor de altfel, uneori sa recunoastem chiar o pasiune dusa la extrem dar asta nu face decat sa ne ajute. Prin cantat copiii pot memora foarte repede si isi pot imbogati vocabularul foarte mult. Si daca nu aveti resurse nicio problema, avem secretul, website-ul Youtube este o mina de aur pentru parinti, profitati de el.

Poeziile sunt de altfel o cale de a invata limba engleza dar ceva mai greu. Zic asta pentru ca uneori copiii isi pierd rabdarea foarte repede, dar de asta sunt parintii, sa ii ajutea acolo unde singuri nu pot. Si nici aici nu trebuie sa va ingrijorati cu veti cheltui bani pe cumparatul cartilor, deoarece sunt zeci de website-uri cu poezii pentru copii pentru orice varsta la un click distanta.

Jocurile de rol sau scenetele un alt  mijloc prin care copiii se pot juca si invata limba engleza in acelasi timp, si daca copilul inca este prea mic sau pur si simplu i se pare greu puteti sa va jucati cu papusile respectiv calutii, astfel jucariile devenind asistentii dumneavostra.

Incearca toate metodele de mai sus si cel putin una va avea succes, iar daca timpul este o problema, va puteti gandi si la un medidator pe care sa il chemati acasa sau de ce nu chiar o bona cu cunostinte de limba engleza.

Comentariile sunt inchise