Esenta dezvoltarii personale

Stiinta dezvoltarii personale este unul dintre cele mai importante domenii ale cunoasterii umane, poate chiar cel mai important dintre toate. Valorea inestimabila a acestei stiinte consta in faptul ca ii ajuta pe oameni sa isi descopere intregul potential si sa-l foloseasca in avantajul lor, pentru a-si realiza toate obiectivele, oricat de marete ar fi acestea. Asadar, este foarte usor sa constientizezi importanta dezvoltarii personale.

Un demers cu adevarat indraznet este acela de a incerca sa explici in ce consta esenta acestei uimitoare stiinte, deoarece tehnicile si strategiile pe care le studiaza domeniul numit “dezvoltare personala” sunt atat de numeroase si diverse, incat este destul de dificil sa punctezi care este exact “miezul” acestei stiinte, care sunt principiile de baza, ideile fundamentale pe care sunt construite toate metodele sale.

Intregul sistem de idei, sfaturi, tehnici si principii motivationale se pot reduce la – si sunt de fapt cuprinse in – doua cuvinte: puterea gandului. De-a lungul timpului, cei care au inteles si au folosit in mod corect si optim aceasta putere uriasa, au devenit cei mai importanti oameni din lume, cu cele mai multe realizari notabile si cele mai importante infaptuiri. Gandurile pe care le avem – atat cele pe care le cream noi insine, cat si cele pe care le lasam sa intre in mintea noastra – determina calitatea generala a vietii pe care o avem, dar si starea sanatatii noastre, calitatea relatiilor sociale, nivelul performantelor si starea financiara.

Exista si o alta expresie formata tot din doua cuvinte – la fel de celebra ca prima (“puterea gandului“) – care explica in ce consta exact aceasta putere magica a gandului, care a fascinat omenirea de secole. Este vorba despre Legea Atractiei. Aceasta lege enunta faptul ca fiecare om atrage in viata sa persoane si circumstante care sunt in consonanta cu gandurile sale dominante. De aceea este foarte important sa avem ganduri pozitive: pentru a atrage tot ce e mai bun.

Comentariile sunt inchise