Este firma de contabilitate angajata una eficienta?

Va vine sa credeti sau nu, termenul de “contabil” nu este unul rezervat, precum, sa zicem, “avocat”. Din cauza acestui fapt, oricine se poate numi contabil.
Contabilii buni ar trebui sa fie calificati fie de catre Corpul Expertilor Contabili si al Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR, denumiti contabili autorizati sau experti contabili), fie de catre Asociatia Contabililor Autorizati (ACCA, denumiti contabili autorizati), pentru asigurarea mentinerii unui standard ridicat, dar mai presus, este importanta respectarea comportamentului etic. Un bun expert contabil care nu poate mentine standardul ridicat care se impune in munca sa, ar trebui sa refuze orice activitate daca nu se simte confortabil sa o presteze – acesta este unul dintre motivele pentru care etica este primordiala.
Ati putea sau nu sa beneficiati de un nivel ridicat de servicii de la un contabil neautorizat. De asemenea, este posibil sa beneficiati de acelasi nivel de experienta profesionala, in schimb nu veti avea siguranta ca organele de reglementare vor putea mentine aceste standarde.
Cerintele minime pentru a deveni un contabil autorizat este sustinerea unui examen, urmat de un stagiu de trei ani si asumarea diferitelor niveluri de activitati. Sunt trei ani istovitori; totusi, la momentul calificarii majoritatea contabililor au cunostinte atat teoretice cat si practice.
Pentru a aplica pentru posturi in domeniul public, inca doi de experienta post-calificare sunt necesari.
Deci, cerinta minima pentru a considera un contabil ca fiind autorizat este data de experienta de cinci ani si astfel de detinerea unui certificat de practica.
Totodata, ar trebui sa stabiliti daca experienta pe care o are contabilul dvs. este relevanta pentru serviciile de care aveti nevoie, domeniul in care va desfasurati activitatea, si eventual, sectorul de activitate. De exemplu, un contabil care a lucrat in departamentul de audit al unei companii mari, s-ar putea sa nu dea sfaturi bune in ceea ce priveste impozitele aferente companiilor mici.
Fiti atenti la persoanele care doresc sa va vanda serviciile lor fie din lacomie, fie din teama si fiti extrem de atenti la schemele de impozite complicate unde dvs. ajungeti sa platiti sume foarte mici, sau chiar nu platiti deloc. Guvernul a inchis aceste scheme, iar probabilitatea este sa ajungeti sa platiti penalitati si dobanzi inutile. Multe companii, printre care si cele mari au fost date in judecata pentru astfel de practici. Asta nu inseamna ca nu exista oportunitati legale de micsorare a taxelor si impozitelor, dar daca ceva va suna prea bine ca sa fie adevarat, ar fi bine sa fiti atenti.
Integritatea contabilului dvs. este primordiala. Exista posibilitatea ca anumite lucruri sa vi se para complicate, de aceea este foarte important ca toate acestea sa va fie explicate cat mai clar, iar dvs. sa aveti incredere in munca depusa de contabilul dvs.
Ar trebui sa va gasiti o firma contabilitate aproape de sediul dvs. si chiar daca nu sunteti cel mai important client al lor, ar trebui macar sa va lase impresia ca activitatea dvs. este importanta pentru ei.
Un contabil este si un sfatuitor de incredere, asa ca este vital sa aveti incredere in el. Daca doriti sa angajati o firma de contabilitate cu experienta de peste 17 ani in domeniu si cu o echipa formata numai din experti contabili atunci poate veti dori sa contactati firma LORAND CONTEXPERT prin intermediul site-ului: www.lorand-expertcontabil.ro

Leave a Reply