Evolutia acoperisurilor

Acoperisurile, ca mai toate materialele de constructie existente pe piata , au avut si ele un inceput mai putin stralucit, insa, in prezent sunt considerate adevarate opere de arta.

Daca cu mult timp in urma in loc de acoperis se folosea o adunatura mare de paie, practica care se mai gaseste si in zilele noastre prin zone mai putin dezvoltate, de-a lungul timpului lucrurile s-au modernizat din ce in ce mai mult. Paiele sunt folosite acum doar in scop agricol sau pentru hrana animalelor, ideea de a folosi acest „material” daca il putem numi asa, drept acoperamant pentru locuinta noastra, este complet exclusa din orice varianta de economisire in vreun mod a costurilor de renovare sau constructie propriu-zisa.  Ca sa nu mai vorbim ca nu existau nici un tip de accesorii pentru acest acoperis improvizat, sistemul de drenaj ce compune jgheaburi si burlane  fiind iesit din discutie, caci nu era posibila existenta sa la acele vremuri.

Cu timpul s-a ajuns la un material a carui greutate era foarte mare, iar timpul de montare si dificultatea acestuia erau foarte ridicate, fapt pentru care o astfel de achizitie nu era chiar profitabila, caci in ciuda greutatii depuse, acele tigle nu rezistau foarte mult timp, astfel ca trebuiau schimbate periodic la un anumit timp.

In prezent, una dintre cele mai bune optiuni pentru o astfel de investitie sunt tiglele metalice, datorita faptului ca montarea se face in mai putin de o zi, practic in cateva ore fiind extrem de simpla si materialele fiind foarte usoara, o tigla nu cantareste mai mult de 5 kg, iar o firma care se respecta include in pachet si accesoriile sistemului de drenaj format din jgheaburi si burlane.

Comentariile sunt inchise