Fii creativ de martisor!

Pentru a celebra venirea primaverii, ONG Mare Nostrum organizeaza, la Tomis Mall, evenimentul „Martisorul Ecologic”. Cei mai talentati si creativi dintre constanteni, pot participa la concursuri de creatie sau se pot bucura de un târg eco handmade, daca vor cadouri originale de Martisor.

Evenimentul se desfasoara pe 25 – 26 februarie, între orele 11:00-19.00, si are în agenda un concurs de creat martisoare ecologice (destinat elevilor claselor V-XII si publicului larg), un concurs de creat felicitari ecologice (destinat gradinitelor si elevilor claselor I-IV), un concurs de creat “e-greetings” sau “felicitari electronice” (pentru elevii claselor V-XII si publicul larg). Toti constantenii dornici de a-si demonstra talentul si creativitatea, pot participa pe toata perioada evenimentului, la un concurs de creat martisoare. Materialele vor fi puse la dispozitie în mod gratuit de ONG Mare Nostrum si reprezinta produse naturale si biodegradabile. Câstigatorii vor fi premiati cu “bunatati bio”.

De asemenea, artistii handmade constanteni, vor pune la dispozitia cumparatorilor o gama larga de produse ce pot fi daruite de Martisor, ca alternative la produsele din magazine.

„Martisorul Ecologic” a ajuns la cea de-a opta editie, incluzând, în acest an si a treia editie a Târgului Eco Handmade. Noutatea din 2012 consta în concursul de felicitari electronice, care ridica la fileu pentru participanti întrebarea: “Care este legatura dintre mediul eco si cel virtual?” La sfârsitul concursurilor, se vor premia cele mai originale realizari artistice ale participantilor, cu diplome si premii constând în produse eco si bio, din partea ONG Mare Nostrum.

„Editia de anul acesta a evenimentului îsi propune implicarea unui public cât mai variat în actiuni care au ca scop gasirea unor alternative la produsele obisnuite de msrtisor. Dorim sa demonstram ca, si în viata de zi cu zi, se pot adopta comportamente prietenoase cu mediul. Este nevoie doar de putina imaginatie, posibilitatile fiind multiple. Prin simpla reutilizare a diverselor materiale, putem economisi multe resurse valoroase.

De asemenea, vrem sa punem în valoare capacitatea creativa a constantenilor, provocându-i la concurs. În acest fel, putem demonstra ca a fi eco este benefic, dar si distractiv”, a declarat Alexandra Telea, Coordonator Eveniment.

 

Partener: Tomis Mall Constanta

Parteneri media: Radio Constanta, Constanteanul.com, cotidianul Alb Negru, Agentia de presa Infostar, Cotidianul E–reporter.ro, Observator de Constanta, Mesager de Constanta.

Comentariile sunt inchise