Fii Propriul tau Trainer de Succes

Trainingul este o parte importanta a dezvoltarii personale. Daca nu poti angaja un trainer profesionist sau nu poti participa la programe de training si cursuri de dezvoltare personala aveti posibilitatea de a va “pregati singuri”. Exista multe lucruri pe care oamenii le pot face pentru dezvoltarea personala fara a necesita un buget mare:

•    Citeste o ora pe zi din domeniul ales de tine sau din zona de dezvoltare personala sau ambele.
•    Asculta casete audio sau CD-uri  in masina. In cele mai multe cazuri drumul  spre locul de munca se parcurge in cel putin 30 minute. Imaginati-va ce s-ar intâmpla daca ati investi acest timp in dezvoltarea personala. In magazine sau in biblioteci veti gasi carti inregistrate pe casete audio sau cd-uri, precum si programe  audio in diverse domenii de dezvoltare personala.
•    Identifica valorile tale, si aliniaza-ti viata ta in jurul lor. Vietile multor oameni  nu sunt orientate in jurul valorilor lor, incearcand cu frustrare sa determine de ce nu sunt fericit sau de ce nu pot atinge obiectivele stabilite. Atunci cand te evaluezi, vei fi sincer cu tine insuti. Urmarirea  obiectivelor care nu sunt in conformitate cu valorile tale duce la frustrare. Ca sa ajungi la implinire trebuie sa fii intr-o deplina aliniere cu valorile tale.
•    Trateaza-ti corpul ca un templu, si el la randul lui va va sprijini in producerea de rezultate extraordinare in orice  domeniu al vietii dvs. In cele din urma, daruiti-va darul singuratatii. Bucura-te de liniste  in fiecare zi.
•    Tine un jurnal. Pastrati o evidenta permanenta a ceea ce observati in viata. Acest lucru ar putea fi un jurnal al  recunostintelo, unde vei nota tot pentru ceea ce esti recunoscator in viata dumneavoastra. Sau ai putea inregistra evenimente de zi cu zi, intamplari din viata ta. Notati observatiile cu privire la ceea ce se intampla in jurul vostru. Nu exista nici o cale gresita de a scrie intr-un jurnal, si procesul poate fi incredibil de plin de satisfactii.
•    Proiecteaza-ti viata ideala. Daca viata ar fi perfecta, cum  ar arata ea? Ce ai face sau ce ai alege sa fii daca ai avea o bagheta magica si ai putea sa schimbi totul? Ce ai incerca sa faci daca ai sti ca nu poti esua? Viata ta ideala se afla in raspunsurile tale la aceste intrebari. Incepeti astazi sa pictati imaginea acestei vieti ideale si cum  ar arata ea.
•    Crearea unui plan sa ajungi de la locul unde esti acum, unde ti-ai dori sa fii. Stii unde te afli in prezent. Si ti-ai proiectat viata ta ideala. Acum  determina ce anume  iti trebuie sa ajungi de la punctul A la punctul B. Notati tot ceea ce va trebui sa se intample pentru a face acest lucru o realitate. Ce va trebui sa faci si nu faci acum? Pe cine ar trebui sa intalnesti? Când vor avea loc toate acestea?
•    La un moment dat, va trebui sa “sari”. Aceast lucru nu va fi intotdeauna confortabil, dar acesta este numai atunci când va deplasati in afara zonei de confort si unele descoperiri pot aparea. Aici apare deobicei teama  si pune in fata ta acel zid mare. Deci, urca peste el, inconjoara-l, sapa sub el, sau bate-l in jos. Daca veti continua sa lu-ati masuri in directia viatii ideale, frica va disparea.

Cea mai buna investitie pe care o poti face este sa investesti in tine. Ia decizia de a investi 3-5%  din timpul tau in  dezvoltare personala si invata singur. In curand te vei gasi traind viata ideala!

Comentariile sunt inchise