Folosirea pavelelor

Utilizarea suprafatelor pavate este solutia optima in decorari exterioare ({curti, gradini, trotuare, drumuri, spatii comerciale, etc.), atat din punct de vedere calitativ, cat si estetic. Pavelele, prin variatia culorilor si formelor deosebite, se integreaza usor in arhitectura constructiilor. Construite dintr-un material omogen si dens, pavelele au o durabilitate foarte buna si o rezistenta crescuta la traficul intens si greu. Pavajele sunt usor de desfacut,  inlocuit si recuperat, datorita faptului ca sunt montate pe un strat de nisip.

Se pot produce pavele ieftine in raport cu variatia pretului la materia prima. In principal factorul pret pavaj este in functie de costul cimentului.

Mai departe vom vorbii despre pavajul eco

Pavajul Eco este realizat pentru intercalarea frumusetii pavajelor cu naturaletea gazonului . Zonele astfel amenajate au un rol important in protejarea gazonului, fiind posibil in acelesi timp tranzitarea si stationarea autoturismelor pe suprafata pavata. Pavajul eco se foloseste si pentru decorarea suprafetelor imediat apropiate arborilor, ele permitand patrundereainfiltrarea apei catre radacina pomului. Pavajele eco sunt des folosite in imprejmuirea copacilor in imediata apropierii atrotoarelordin marile orase. El se mai foloseste si pentru combinarea gazonului cu suprafate pavate in parcuri, gradini private, institutii si alte locatii unde este permis traficul auto. In acest fel putem avea o zona verde in care este permis traficul auto fara ca, gazonul sa fie afectat la contactele auto.

Dezavantajul acestui pavaj ar fi ca nu poate fi folosit singur pentru aleeile pietonale deoarece ar creea mari probleme in deplasare in special doamnelor si domnisoarelor care poarta tocuri. Folositi acest tip de pavele doar pentru traficul auto sau in combinatie cu pavelele obisnuite.

Comentariile sunt inchise