Formarea unei companii si actele necesare

Daca v-ati decis sa va lansati în afaceri, trebuie sa va decideti in privinta formarii unei companii. În timp ce înfiintarea unei societati nu este întotdeauna necesara pentru orice afacere, în anumite cazuri, ar putea fi cea mai buna optiune. În Romania si in Bulgaria, cel mai frecvent tip de societate este o societate privata pe actiuni, cu toate ca sunt disponibile si alte optiuni. Aceste optiuni pentru înfiintarea unei societati includ o societate cu raspundere limitata prin garantie, o companie privata nelimitata si o societate pe actiuni. Constituirea unei societati necesita doar implicarea a una sau doua persoane, în functie de tipul de societate.

Companiile care se ocupa cu infiintarea societatilor din Romania necesita doar câteva formalitati pentru a începe, cum ar fi un memorandum de asociere,  articole de asociere si alte câteva documente. Va rugam sa retineti faptul ca înfiintarea unei societati aduce  cu sine responsabilitatile suplimentare pe care le implica o afacere. Deci, ar trebui sa va asigurati ca înfiintarea unei societati este cea mai buna optiune pentru a trece în afaceri.

In ceea ce priveste afacerea dumneavoastra, este infiintarea unei companii un traseu care merita parcursa. Exista si alte optiuni pentru afacerea dumneavoastra, în afara de o companie. Aceste optiuni includ societatile cu raspundere limitata, comerciant unic, de parteneriat, LLP si statutul de lucrator independent. Deci, pentru ca v-ati decis sa porniti în afaceri nu înseamna ca trebuie neaparat sa infiintati o companie. Infiintarea unei companii va poate ajuta la protejarea de litigii, dar asta este posibil si in cazul unui LLP. Este indicat sa discutati problema necesitatii companiei dumneavoastra cu un contabil calificat sau cu un avocat. Acestia sunt specializati in astfel de chestiuni, si vor putea face o alegere buna pentru dumneavoastra, fie ca este vorba de constituirea unei societati de afaceri sau de o alta problema.

Dupa ce ati decis ca înfiintarea unei societati este într-adevar cea mai buna optiune pentru dumneavoastra, puteti opta sa angajati serviciile unei companii de infiintari firme. Acestea se ocupa de formarea cu usurinta a companiilorsi sunt mult mai priceputi decat dumneavoastra. Cu ajutorul acestor servicii compania dumneavoastra va economisi timp, bani si, eventual, serviciile acestora vor elimina necesitatea de a face cercetare privind formarea societatii. Deoarece aceste servicii pot oferi o varietate de solutii profesionale pentru formarea companiei dumneavoastra, nu este nevoie de foarte mult timp pentru planificare sau cheltuieli si efort depus la citirea si completarea unor variate tipuri de documente. Evident, serviciile companiei costa ceva bani, dar angajarea lor va salva, probabil, o multime de timp si dureri de cap, si astfel utilizarea serviciilor unei astfel de companii nu poate fi considerat un compromis. Fiti foarte atent, si cautati o firma serioasa care se ocupa cu infiintarea firmelor. Ajutorul lor va va usura foarte mult treaba.

Comentariile sunt inchise