Frumoasa Transilvanie

Transilvania – numele regiuni se trage din latina Trans Silva insemnand “Tara de dincolo de Paduri” datorita padurilor ce inconjurau muntii. Ea este situata in lantul Carpatic si constituie o zona cu multe obiective istorice si turistice.

Aici predomina podisul inconjurat de dealuri, depresiuni si multe rauri. Istoria Transilvaniei fiind una foarte veche incepand cu Epoca Pietrei care dateaza din primele descoperiri de asezari si ramasite umane atingand un inalt grad in materie cultura si spiritual. Resursele ei din aceea vreme cuprindeau aurul, argintul, sarea, carbunele, lemnul avand o larga importanta economica pentru populatiile care o invecineaza. In jurul anului 1000 aceasta a fost invadata de ungurii care au cucerit-o in urma luptelor cu populatia romaneasca. Probabil cel mai atractiv punct al Transilvaniei este legenda contelui Dracula. Fiind plecat in lupte inamicii raspandesc zvonuri cum ca ar fi fost ucis. Sotia lui Vlad Tepes se sinucide la aflarea vestei cum ca ar fi fost omorat pe campul de lupta. Se spune ca ar fi facut un pact cu diavolul pentru a deveni un vampir nemuritor, pana ce acesta isi va gasit chipul sotiei sale in alta femeie. Prin metodele sale extrem de sangeroase el reuseste sa mentina ordinea in tara astfel incat era foarte iubit de popor dar si temut.

Astfel Castelul Bran este vizitat astazi de mii de turistii care il considera si acum castelul lui Dracula. El a mai fost numit si Vlad Dracul deoarece isi pedepsea dusmanii cu o cruzime infioratoare. Acesta tragandu-i in teapa pe toti dusmanii sai.

Aceasta detine multe locuri unde va puteti petrece vacantele, practica diverse sporturi si relaxanain statiunile Predeal, Poiana Brasov, Sovata, Baile 1 Mai, Baile de la Bazna , statiunea Paltinis, Baile Felix, Stana de Valesi multe altele, avand un peisaj valuri de munti,dealuri si podisuri care va relaxeaza mintea si corpul. Deasemenea in centrul Transilvaniei se mai produc vinuri de cea mai buna calitate fiind renumiti in Europa pentru calitatea acestora. Sunt multe moduri in care te poti caza, hoteluri,pensiuni, cabane si multe altele cu standard ridicare din punct de vedere touristic. Aveti posibilitatea de a calatori intr-un tinut inedit, legendar si celebru prin frumusetea peisajelor.

Comentariile sunt inchise