Fumatul pasiv este foarte daunator

Fumatul pasiv, o problema ingrijoratoare

Inca din timpuri stravechi, tutunul si fumatul reprezentau vicii greu de depasit si in principiu se foloseau in diferite culturi. Problema fumatorilor activi este foarte bine-stiuta de catre toata lumea. Insa, din pacate exista si fumatul pasiv care este mai des intalnit si mai raspandit decat fumatul activ. Fumatul pasiv inseamna inhalarea fara intentie (involuntar) de fum de tigara, fum de tigara de la persoanele din aceeasi incapere care fumeaza.

Desi probabil de multe ori, fumatorii incearca sa protejeze de fum persoanele din jur care sunt nefumatoare, la un moment dat fumul va fi inhalat in cele din urme si de catre persoanele nefumatoare deoarece se raspandeste in incapere foarte rapid. Este foarte important ca fumatorii sa fie constienti de faptul ca fac doua lucruri nocive, primul lucru nociv ii vizeaza pe ei, fumatul facandu-le foarte mult rau, insa cel de-al doilea lucru rau este probabil si mai grav, iar aici ne referim la fumatul pasiv.

Cifrele care reprezinta numarul de decese ale fumatorilor pasivi sunt extrem de ingrijoratoare, in anul 2010 efectuandu-se un studiu la nivel global care dezvaluia faptul ca 600.000 de oameni mor in fiecare an din cauza fumatului pasiv. Mai mult decat atat, o treime din cele 600.000 de persoane sunt copii care sunt expusi la fumul de tigara.

Cu fiecare fumator activ, se inmulteste de asemenea si numarul de fumatori pasivi, in mod evident. Un fumator activ afecteaza cel putin alte cateva persoane din cauza fumului pe care tigara sa il emana, transformand persoanele respective in victime ale fumatului pasiv.

Renuntatul la fumat este singura solutie care sa stopeze acest viciu daunator in serie, atat pentru fumatorii activi, fumatorii pasivi insa si pentru mediul inconjurator, fumatul fiind o cauza de poluare foarte grava. La ora actuala, e-tigara sau tigara electronica, asa cum mai este cunoscuta reprezinta metoda de renuntat la fumat cu cea mai mare rata de succes dintre toate metodele din prezent.

Comentariile sunt inchise