Furtunuri hidraulice si furtunuri industriale

furtunuri-hidrauliceNicio societate din ziua de astazi nu poate sa functioneze fara un set complet de instalatii. In functie de domeniul de activitate, numarul de angajati, spatiu si capacitate tehnica, furtunurile sunt o parte absolut necesara in fiecare instalatie.

In domeniul constructiei de masini si de instalatii, spre exemplu, intra o multime de componente care fac posibila o functionare corecta – furtunuri hidraulice sertizate, furtunuri de joasa, medie si mica presiune, cuple rapide, fitinguri, etc. Acestea, alaturi de garnituri aferente, tevi, pompe, valve,  se folosesc in aproape orice echipament hidraulic modern.

Este foarte important ca toate aceste componente sa fie de calitate, sa reziste solicitarilor la care sunt supuse. Spre exemplu, furtunurile hidraulice sunt de mai multe tipuri – ele au insertii metalice in numar diferit si mai multe diametre disponibile – exista astfel furtunuri cu o singura insertie metalica, cu doua, patru, sau cu insertie metalica si trasa metalica. Diametrele pot sa varieze intre 6, 8, 10, 12, 16, 20, 25, 32, 40 si 50 de mm.

Ca o scurta definitie, trebuie sa amintim ca furtunurile sunt componentele flexibile ce fac parte dintr-o instalatie hidraulica, ele asigurand o functionare sigura; aceste furtunuri se aleg in functie de mediul de lucru in care vor fi folosite, de presiunea la care trebuie sa reziste, la raza de indoire si la temperatura.
Un astfel de furtun are mai multe parti din care este alcatuit – parti care ii asigura compatibilitatea in diverse aplicatii (prin energia transmisa): partea interioara, numarul si tipul de insertii, invelisul exterior.

Aceste furtunuri cu destinatii speciale sunt folosite in domenii diverse:
• apa
• cimenturi
• industria chimica
• oxigen-acetilena
• aer comprimat
• produse petroliere
• industria alimentara

Societatea comerciala Ph Technique prin site-ul sau www.ph-t.ro pune la dispozitia clientilor diferite tipuri de furtunuri hidraulice, furtunuri de joasa tensiune, furtunuri pentru industria alimentara, furtunuri de absorbtie, precum si tuburi pneumatice si protectii furtun. De asemenea aici e disponibila o gama intreaga de produse pentru instalatii pneumatice, hidraulice si de ungere. Aceste componente apartin unor marci recunoscute in domeniu, precum: Parker Hannifin, Legris, Denison, Domnick Hunter, Lucifer, Origa.

Comentariile sunt inchise