Grafica in Web Design

Web Design Grafic inseamna arta sau profesia de comunicare vizuala, care combina imagini, texte si ganduri pentru a transmite informatii catre publicul tinta.

Un grafic web designer este responsabil pentru crearea, organizarea si utilizarea elementelor de grafica cum ar fi postere, website-uri, logo-uri, brosuri, carti de vizita, etc. Printre cele mai folosite soft-uri de grafica se numara Adobe Illustrator, Photoshop, InDesign si Corel Draw.

Grafica website-ului joaca un rol foarte important in marketingul site-ului dvs. si reprezinta un mod eficient de a stimula vanzarile. Grafica site-ului dvs. ofera vizitatorului o prima impresie asupra afacerii dvs. si o imagine de ansamblu consistenta a site-ului este foarte importanta.

Calitatea si pozitionarea elementelor grafice in website sunt esentiale pentru a conduce catre un web design  profesional, atractiv si eficient.

Pozitionare

Evident, cand apelezi la o firma de web design scopul este sa obtii un website eficient care sa genereze profit iar pentru asta ai nevoie ca mesajul tau sa poata fi transmis prin acel web design. Grafica website-ului si pozitionarea elementelor in pagina joaca un rol vital in obtinerea conversiilor si in crearea unei bune prime impresii. Grafica trebuie sa fie complementara textului si impreuna sa transmita mesajul dorit. Un web design bun conduce vizitatorul catre scopul scontat. Acesta ar trebui sa se uite la o pagina web si instantaneu sa stie la ce sa se astepte de la restul site-ului.

Formatul imaginilor

De obicei, formatele folosite sunt JPG si GIF deoarece se incarca rapid. Formatul JPG este folosit in principal pentru fotografii iar GIF sau PNG pentru butoane, meniuri sau logo-uri. Formatul PNG se foloseste cu precadere daca se doresc imagini cu transparenta.

Marimea conteaza

Ori de cate ori cineva viziteaza o pagina web, aceasta este descarcata pe computerul lor, inclusiv imaginile. Sunt 2 lucruri importante de luat in calcul… cu cat vor fi mai multe imagini cu dimensiuni mari, cu atat website-ul va ocupa mai mult spatiu pe server si de asemenea, se va incarca mai greu incalcand un principiu important din web design si anume experienta utilizatorului cu website-ul trebuie sa fie cat mai placuta, iar utilizatorul trebuie sa poata naviga cat mai usor prin site.

Cariera unui grafician

Exista multe drumuri pe care un grafician web le are la indemana. El poate alege sa creeze design pentru carti, identitati vizuale pentru branduri, ilustratii, logo-uri, web design sau o combinatie intre toate acestea. Desi o industrie relativ noua, domeniul web design reprezinta la ora actuala o parte esentiala in campaniile de marketing, publicitate si branding ale companiilor.

Comentariile sunt inchise