Gura Humorului-Vacanta in Bucovina

Gura Humorului este un oras turistic din judetul Suceava, in nordul Romaniei la o altitudine de 600 metri. Unele documente vechi, medievale atesteaza existenta acestor meleaguri humorene inca din secolul al XV-lea. Peisajul idescriptibil si aerul curat face ca orasul Gura Humorului sa devina unul dintre cele mai importante atractii turistice a Bucovinei. Denumirea orasului provine de la raul Humorului orasul fiind situat la varsarea acestuia.

Localitatea a inceput sa fie vizitata inca de la incepul secolului  XX datorita aerului curat si a apelor curative, iar in perioada interbelica orasul deja era cunoscut ca o statiune balneo – climaterica. In anul 2005 orasul Gura Humorului este declarata statiune turistica de rang international. Prin urmare imaginea orasului este modificata in mare parte printr-o investitie a UE de 8.9 milioane de euro. Banii au fost alocati pentru amenajarea unei partii de ski numita “Soimul” care a fost pusa in fuctiune in 2010.

Parcul Arinis este la ora actuala atractia turistica principala si tot odata cel mai modern spatiu de agrement  a staiunii. Turistii din toata tara ajunsi in Gura Humorului au la dispozitie in cadrul parcului un bazin olimpic acoperit. Bazinul este deschis pentru public de marti pana duminica, taxa de intrare fiind de 30 lei pentru doua ore care include si accesul la sauna, jacuzzi si baia de aburi. Bazinul este considerat un puct de renastere turistica si economica a orasului. Ivestitiile facute in Gura Humorului scot in evidenta faptu ca orasul se afla intr-o zona cu potential de dezvoltare turistica foarte mare.

Parcul Arinis se afla in apropierea Manastirii Voronet una dintre cele mai cunoscute lacase ortodoxe de la noi din tara. Biserica dateaza din anul 1488 si face parte din Patrimoniul European.

Statiunea dispune de o structura hoteliera moderna asta face ca ofertele de cazare din Gura Humorului sa fie printre cele mai potrivite pentru o vacanta de ralaxare.

Comentariile sunt inchise