Insula Rhodos – Grecia

Rhodos este una din cele mai cunoscute insule grecesti, unde turistii vin de foarte multe decenii incoace. Este o insula magnifica. De la Lindos la orasul Rhodos veti gasi o succesiune de baruri, de discoteci, de cluburi si de restaurante internationale. Pe de o parte acest lucru sugereaza aspectul tipic grecesc al insuliei. Pe de o parte, acest lucru va aduce la cunostinta ca aici veti gasi tot ceea ce va doriti.

Legenda spune ca Rhodos era Insula Zeului Solar Helios. Se spune ca acesta s-a indragostit de nimfa Rhodos iar atunci cand a luminat-o cu razele sale, aceasta a luat forma unei insule. Numele de Rhodos inseamna Trandafir, iar insula este renumita inca din Antichitate datorita faptului ca este foarte inflorita. Vechii greci numeau Insula Rhodos, Insula Soarelui, datorita patronului sau spiritual Helios, dar si Ofioussa – Insula Sarpeului, Asteria – steaua, Makaria – frumusete sau Ataviros de la numele varfului sau.

Obiective turistice. Capitala insulei, orasul Rhodos, este magnifica. Vizitand orasul Rhodos, veti avea impresia ca va intoarceti in timp. Aici veti putea admira vestigii din Antichitate, ruine din Imperiul Bizantin sau semne ale vietii moderne.

In orasul Rhodos, va puteti plimba pur si simplu pe strazile si stradutele din partea veche a sa. Lasati-va ghidati si veti vedea unde duc! Mandraki este si el un loc foarte interesant de vizitat, iar Colina lui Monte Smith va va oferi o priveliste minunata asupra insulei. In portul Mandraki veti mai putea admira cele doua statui din bronz pe care altadata se sprijinea Colosul din Rhodos. Mai puteti vizita aici Palatul Marelui Maestru, sa mergeti pe calea Cavalerilor si sa le vizitati castelul.

Orasul alb Lindos merita cu prisosinta o vizita. Acropola care se regaseste aici si ale carei ramasite le veti putea vizita, nu a fost intrecuta decat de cea din Atena. Baile curative de la Kalithea se afla in partea de Est a insulei. In partea de Vest veti putea admira satucurile pitoresti.

Daca sunteti amatori de istorie, mergeti sa vizitati Kamiros, care este “Pompeiul grecesc”. Faceti o oprire si la manastirea de la Filerimos sau in satul Sianna care este considerat cel mai pitoresc sat al insulei. Valea Fluturilor, Petaloudies, este superba si plina de fluturi, dupa cum o indica si numele sau.

Plajele din Insula Rhodos. Cele mai frumoase plaje se afla in partea de est a insulei: aici vantul nu prea bate si majoritatea plajelor sunt accesiible familiilor cu copii. Iubitorii de sporturi nautice vor prefera cu siguranta plajele Prasonisi sau Ladiko.

Ce puteti face aici: Insula Rhodos ii va multumi pe toti cei care i viziteaza, de la mic la mare: sporturi nautice, terenuri de tenis, echitatie, golf… Al treilea cazino ca marime din Grecia se afla aici la Rhodos. De asemenea, puteti face scufundari la Kalithea. Insula este foarte frumoasa. Explorati-o!

Un climat mediteranean, un peisaj variat si unic, o mare minunata, dar si monumente care dateaza din diferite epoci, incepand cu Antichitatea: Insula Rhodos este un mozaic care contine cate putin din toate acestea!

Comentariile sunt inchise