Intretinerea atomizorului la tigarile electronice

Atomizatorul la tigari electronice, este cunoscut ca fiind  un consumabil si care la randul lui necesita operatiuni de intretinere pentru o buna functionare.

Un prim mod de a curata atomizorul, este de a desface tigara electronica si de a pune atomizorul sa se scurga, cu partea de la baterie in sus, pe un servetel sau carpa absorbanta, astfel incat dupa o noapte se poate observa lichidul scurs pe servetel.

La curatarea atomizorului trebuie acordata atentie maxima asupra punctelor de conexiune, acestea putand fi sterse cu ajutorul unei carpe fara scame sau tesut neted in jurul partilor care conecteaza bateria si atomizorul.

Dupa ce s-a realizat curatarea conexiunilor exterioare, cu o bucata de panza se sterge zona din jurul orificiului de aerisire al atomizorului si trebuie asigurat ca nu ramane ceva lichid sau material pe conexiune.

Un alt mod de a intretine atomizorul  este de a pune un servetel peste atomizorul tigarei electronice, pe partea de conexiune a bateriei, apoi se poate sulfa cu grija, usor in gaura. In timpul acestei actiuni se va auzi un sunet bolborosit, insa orice lichid suplimentar este eliminat de la bobina de incalzire. Aceasta actiune se repeta pana cand nu se mai aude nici un sunet, apoi se pune atomizorul in picioare, pe o bucata de servetel curat si se va putea observa cum lichidul suplimentar de pe peretii atomizorului se va scurge pe servetel.

Un alt procedeu de curatare presupune imersarea atomizorului pentru o perioada de 12 ore in alcool dublu rafinat(96 de grade), urmand ca apoi sa se puna atomizorul la uscat cca 8 ore intr-un loc cald. Acest procedeu asigura de cele mai multe ori revitalizarea atomizorului, dar nu tot timpul.

Trebuie insa avuta atentie la acest ultim procedeu, deoarece poate duce la deteriorarea iremediabila a atomizorului, asa ca acest procedeu este recomadat doar in caz de forta majora.

Comentariile sunt inchise