Intretinerea ferestrelor tip termopan

Instalarea de noi usi si ferestre este o modalitate exceptionala de a imbunatati calitatea locuiri si veti dori sa luati toate masurile pentru ca acestea sa functioneze optim cat mai mult timp. Din fericire, spre deosebire de tamplariile traditionale din lemn care necesita proceduri intensive de intretinere, ferestrele tip termopan au nevoie numai de cateva proceduri de rutina pentru a evita reparatii termopane mai serioase si costisitoare.

Operatiunile cele mai comune pe care trebuie sa le aveti in vedere pentru a pastra tamplaria in buna stare sunt curatarea ramelor si a sticlei pentru a indeparta praful care poate patrunde in rosturi si in partile metalice, gresarea mecanismelor (balamale, sisteme de inchidere, sisteme de basculare etc.), drenarea prin inspectarea atenta a lacrimarelor si glafurilor pentru a fi mereu curate si a nu favoriza infiltratii. De asemeanea, o inspectie vizuala periodica a garniturilor pentru a va asigura ca nu s-au deplasat sau ca nu s-au rupt este la fel de necesara.

Acestea sunt masurile minimale pe care le puteti lua chiar dumneavoastra, dar pentru o inspectie profesionala se recomanda sa apelati la serviciile unor profesionisti care sa constate riscurile de aparitie ale defectiunilor si sa previna deteriorarea tamplariei. Un contract ce prevede o revizie pe an sau la cel mult doi ani este ca un abonament de sanatate pentru tamplariile dumneavoastra. Pentru o suma foarte avantajoasa, aceasta firma poate elimina in totalitate posibilitatea de a necesita vreodata inlocuirea tamplariei prin pastrarea la nivel maxim a parametrilor de performanta.

Eventualele inlocuiri de manere, mecanisme de deschidere si balamale sau sisteme de blocare vor fi realizate cu piese de feronerie de cea mai buna calitate, cu maximum de compatibilitate cu tamplaria indiferent de originea si producatorul acesteia.

Comerciantii de tamplarii va vor recomanda intotdeauna, indiferent de problema, sa inlocuiti in totalitate tamplaria, insa o firma de reparatii termopane care mizeaza pe eficienta va alege varianta rationala a solutionarii problemei.

Comentariile sunt inchise