IULIANA TUDOR, AMBASADOR MARE NOSTRUM, v? prezint?: Concursul Video European – MARLISCO – pe tema de?eurilor marine

Dragi prieteni ai mediului, pe 14 februarie s-a încheiat perioada înscrierilor la Concursul Video European Marlisco. Lansat pe 9 septembrie 2013, concursul face parte din proiectul MARLISCO (Deseuri marine în marile Europei: constientizare social? si co-responsabilitate),  implementat de Mare Nostrum înca din luna iunie 2012 si care se va încheia în luna mai 2015.

 

Concursul a fost destinat tinerilor de 12 pâna la 18 ani, care au fost invitati si produca un film, de maximum 2 minute, în care sa îsi exprime opinia, într-un mod cât mai creativ, despre problema deseurilor marine. Ei pot deveni, astfel, agenti ai schimbarii în societate – nu numai pentru ca reprezinta viitoarea generatie de consumatori si factori de decizie, dar si pentru ca ei sunt adesea elemente de inspiratie si influenta în familia si comunitatea lor.  Filmul a reprezentat o provocare pentru tineri, dar în acelasi timp si o modalitate din care sa învete cum sa ajunga mai responsabili în ceea ce priveste mediul înconjurator, dezvoltându-si gândirea critica si cetatenia activa.

 

Pentru a ajuta  participantii la crearea filmelor, Mare Nostrum a creat un tutorial video, despre modul în care se realizeaza un film, pornind de la subiect, scenariu, cadre si montaj.

În cadrul concursului video s-au înscris 19 clipuri din Constanta,  Bacau, Calarasi, Ploiesti, Mangalia, Adjud, Olt, Suceava si altele.

 

De mentionat faptul este faptul ca acest concurs s-a derulat în toate cele 14 tari europene partenere. La nivel national, participantii vor concura cu alte persoane din aceeasi tara, astfel încât, fiecare tara va avea un film câstigator.

 

Jurizarea concursului va avea loc în perioada 20-28 februarie 2014. Din juriu fac parte Iuliana Tudor – Televiziunea Româna, Ambasador Mare Nostrum, Claudia Lazar si Marius Oprea, de la Vizzio PROART si Radu Mihnea, membru în Comitetul Director Mare Nostrum.

De asemenea, în perioada 21 februarie – 17 martie, clipurile pot fi votate si de catre public pe pagina de YouTube – MARLISCO ROMANIA, unde prin acordarea de like-uri pot vota clipul preferat. Dupa ce se va încheia perioada de votare, va avea loc si  premierea nationala, miercuri, 26 martie 2014, la Constanta

 

Câstigatorii premiului I vor primii cadou dispozitive E-book reader si o excursie la Bremen, în Germania. Aici, în luna mai 2014, va avea loc un eveniment european, de nivel înalt, unde cele mai bune clipuri, din toate tarile implicate în proiect, vor fi montate într-un singur film, care va reuni vocile tinerilor europeni despre problema deseurilor marine.

Aceasta productie finala va fi promovata în mass media si în mediul online din toate tarile partenere.

Viitorul arata bine în viziunea tinerilor care se implica în rezolvarea problemelor de mediu  asemenea celor care au participat la Concursul Video European MARLISCO.

 

Despre IULIANA TUDOR, Ambasadorul MARE NOSTRUM:

 

Iuliana Tudor s-a nascut în Baicoi, judetul Prahova. A urmat cursurile Liceului Pedagogic din Ploiesti, Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si, mai apoi, Facultatea de Pedagogie Muzicala din cadrul Universitatii Nationale de Muzica.
A debutat în 1999, la  Televiziunea Româna, unde a prezentat emisiunea “La telefon, muzica populara“, apoi show-ul saptamânal de divertisment “O data-n viata“, difuzat de postul national în fiecare vineri seara.

Iuliana Tudor spune (pe siteul www.tvr.ro) despre ea si despre viata ei  ca: „Nimic nu este imposibil!”, ceea ce a determinat organizatia MARE NOSTRUM, din Constanta, sa o numeasca AMBASADOR pentru promovarea unei atitudini responsabile fata de mediu si problemele lui. Implicarea ei în multe alte proiecte umanitare nationale a fost, deasemenea, un factor decisiv pentru noi.

 

Cecilia Patrahau

Responsabil PR/Fundraising
ONG Mare Nostrum
Address: Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 3, bl. F17, sc. A, ap. 3, Constanta 900711
Phone/Fax: +40241/612422; +40341/407432
Mobile: +40740319631
E-mail: cecilia_

patrahau@yahoo.com
Web: www.marenostrum.ro

 

 

Comentariile sunt inchise