Izolarea fonica – Esentiala in alcatuirea unei ferestre din termopan

Izolarea fonica constituie in aglomaratiile urbane din zilele noastre o necesitate indiscutabila pentru ferestrele locuintei noastre. Zgomotul reprezinta perceptia auditiva generata de vibratii sau de undele care se proapaga in aer intr-un lichid sau intr-o zona solida ( peretii ). Zgomotul este propagat pe diverse frecvente care este exprimata in hertzi ( numarul de vibratii pe secunda ) iar cu cat frecventele sunt mai ridicate  cu atat sunt mai multe vibratii pe secunda. Urechea umana este sensibila sunetelor ce se regasesc in intervalul 16 si 20.000 Hz. Sunetele pot fi caracterizate prin doi parametri principali: inaltimea sunetului care poate fi profund sau acut si depinde de frecventa oscilatilor sonore si intensitatea sunetului care este determinata de cantitatea de energie pe care o transporta unda sonora. Cele mai frecvente surse de poluare fonica in special intr-un oras aglomerat cum este Bucurestiul este traficul auto care este cea mai desa sursa de poluare fonica si este direct proportionala cu viteza autovechiculelor, tipul de motor, suprafetele de rulare si de topografia zonei. O alta sursa de poluare fonica o reprezinta traficul feroviar ce este de asemenea influentat de viteza de rulare, tipul de cale ferata si de caracteristicile rotilor. Vocea umana este pe locul trei in categoria de surse de poluare fonica iar in general vocea feminina este de doua ori mai mare decat cea masculina.

In alegerea unei ferestre termopan trebuie tinut cont de o serie de factori precum frecventa surselor de poluare deoarece capacitatea de izolare fonica a unei geam termopan este strans legata de acest parametru. Cele mai uzuale geamuri folosite in protectia impotriva poluarii fonice sunt geamurile termoizolante intre 6 si 16 mm cu aer intre foi de 6 mm care ofera o protejarea de aproximativ 40 db. De asemenea pentru o protectia mai mare puteti apela la geamuri termoizolante duplex tot de 16mm si cu aer de 4 mm care rezista la o poluare fonica de 45 db. Toate aceste tipuri de geamuri sunt oferite de majoritatea companiilor care ofera spre vanzare tamplarie pvc , de aceea este esential daca locuiti intr-o zona poluata fonic sa le oferiti toate detaliile cu privire la acest aspect si sa cereti un produs eficient pentru a asigura liniste si o atmosfera placuta dumneavoastra si familiei.

Avantajele unei izolari fonice ridicate

In primul rand o buna protectia fonica ridica nivelul de confort prin eliminarea senzatiei neplacute cauzata de zgomote din mediul inconjurator si asigura un grad mai ridicat de confidentialitate incaperilor precum birouri, cabinete medicale sau studiouri.

Comentariile sunt inchise