Jucarii educative pentru copii

Milioane de jucarii sunt deja acolo si sute de noi modele apar in fiecare an in magazine. Jucariile ar trebui sa fie distractive deoarece ocupa un rol important in dezvoltarea oricarui copil. Insa in fiecare an, zeci de copii sunt tratati in cadrul spitalelor de urgenta pentru leziuni provovate de jucarii. Sufocarea este un risc deosebit pentru copii cu varstele mai mici de trei ani, deoarece acestia au tendinta de a introduce obiecte in gura. Pentru ca acest lucru sa nu se intample, producatorii de jucarii pentru copii vin in ajutorul parintilor cu etichetarea jucariilor pentru grupe specifice de varste. Insa cel mai important lucru pe care un parinte il poate face este de a supraveghea copilul in orice moment.

Mai jos puteti citi cateva informatii de care ar trebui sa tineti cont atunci cand cumparati jucarii.

–         Jucariile din material ar trebui sa fie etichetate ca fiind rezistente la foc sau material ignifug.

–         Jucariile pentru copii ar trebui sa fie lavabile.

–         Categoria de jucarii vopsite ar trebui sa fie acoperite cu vopsea fara plumb.

–         Materialele din care sunt confectionate sa nu fie toxice.

–         Creioanele si vopselele ar trebui sa fie verificate calitativ.

Din categoria celor mai cautate jucarii pentru copii se numara si acele jucarii educative. Unele jucarii au valoare educationala accidentala, in timp ce altele  sunt cunoscute, construite si utilizate in mod special pentru a ajuta la educatia celor mici.  Cei mai multi copii interactioaneaza in mod constant cu invatarea lucrurilor despre lume. Categoria de jucarii educative ar trebui sa instruiasca, sa promoveze intelectualitatea sau dezvoltarea fizica si emotionala. O jucarie educativa poate  ajuta un copil sa descopere anumite lucru despre un anumit subiect sau il poate ajuta la dezvoltarea unei anumite abilitati.

Astazi, se pot gasi un numar mare de jucarii care sunt realizate special pentru educatia si dezvoltarea copiilor. Ca parinti sau educatori, nevoile reale de dezvoltare ale copiilor sunt percepute mai intens, iar datorita acestui lucru producatorii de jucarii apeleaza de cele mai multe ori la parinti.

Jocurile centralizate pe indemanare, cum ar fi jucarii lego sau jocuri puzzle, ajuta  la imbunatatirea coordonarii mana-ochi, rabdare si intelegere a relatiilor spatiale. In cele din urma, un copil in scoala primara ar  trebui sa foloseasca  seturi de constructie foarte sofisticate, ce includ mutarea de piese de scimb, figurine si altele car ajuta la intelegerea functionarii complexe a lumii. Valoarea educationala obtinuta de  copii creste atunci cand acestia se pot bucura de jucarii educative pentru varsta corespunzatoare.

Comentariile sunt inchise