La ce varsta ar trebui asa incepem sa ne epilam?

Pubertatea, este perioada de viata in care o fata se transforma intr-o femeie. In aceasta perioada, pot fi observate multe schimbari ce au loc in corpul unei fete, printre care se afla si cresterea abundenta a parului pe corp. Acest lucru se poate intampla destul de repede, ceea ce te poate speria. Insa nu trebuie sa fii speriata, deoarece corpul este programat pentru a face aceste schimbari.
Fie ca este vorba de picioare sau mustata, tinerii din ziua de astazi, de abia asteapta momentul sa se epileze. Intradevar, nu exista o varsta la care fetele sa inceapa sa se epileze, unele dintre ele incep sa se epileze pe la 12 ani, dar cele mai multe incep pe la 15 ani. Cand fetele ajung la pubertate, din cauza hormonilor, parul creste mult mai des si inchis la culoare, pe picioare, in zona axiala si in zona pubiana. Daca fiica ta are foarte mult par pe corp, atunci epilarea acestuia poate sa-i ridice respectul de sine. Cand va decideti sa va lasati fiica sa se epileze, asigurati-va ca stie sa o faca in conditii de siguranta.
Desi exista multe metode de indepartare a parului, cum ar fi: cremele depilatoare, pensatul, electroliza etc, cea mai eficienta este epilarea cu ceara.
Desi este o metoda dureroasa, rezultatele sunt de exceptie, deoarece dureaza pana la 2 saptamani, iar cu timpul parul se rareste, pentru ca radacina firului de par se slabeste si cu timpul dispare.
Este bine, ca la prima epilare cu ceara, sa mergi la un profesionist, care te va invata cum sa efectuezi acest procedeu cat mai corect, sa nu te arzi si sa nu-ti iriti pielea. Apoi, pe langa ceara trebuie sa-ti achizitionezi si alte lucruri absolut necesare, un incalzitor de ceara sau un aparat de epilat cu ceara .
Insa, orice metoda de indepartare a parului ati folosi aveti grija de sanatatea pielii voastre. E bine, ca inainte de epilare, sa folositi un gel exfoliant, pentru a indeparta toate impuritatile, inclusiv pielea moarta, iar dupa incheierea procedeului de indepartare a parului, sa utilizati o crema hidratanta, pentru a o hrani.

Comentariile sunt inchise