Lepsa

Lepsa, localitate nascuta si crescuta in inima muntilor Vrancei, isi ofera mereu frumusetea si linistea acelor turisti hotarati si fuga macar pentru cateva zile din caruselul mult prea agitat al vietii cotidiene. De fapt, cateva zile de cazare Lepsa se pot dovedi o excelenta ocazie de introspectie si nimeni nu pleaca de aici fara a-si fi regasit linistea.

In aceasta parte a Vrancei, principala atractie o reprezinta Rezervatia Naturala Cheile Tisitei. Spatiul rezervatiei, cu o lungime de mai putin de 5 km v-ar putea oferi ocazia sa va intalniti cu caprele negre specifice zonei de munte sau cu Fluturasul de Stanca, o alta specie rara de prin aceste locuri.

Cascada Putnei este un alt motiv pentru care ar trebui sa vizitati Lepsa. Aceasta cadere de apa situata la doar cativa km de localitate, a fost transformata intr-o mica rezervatie naturala tocmai pentru a pastra frumusetea locurilor nealterata de lumea moderna. Insa asta nu inseamna ca nu puteti poposi pe marginea Putnei pentru a va desfata simturile cu imaginea si sunetele cascadei.

Si daca va place pestele, atunci nu trebuie sa ratati Pastravaria Lepsa. Aceasta crescatorie piscicola cu o experienta ce deja a depasit jumatate de secol este de multa vreme una dintre cele mai apreciate surse de pastrav pentru majoritatea restaurantelor importante din tara. De altfel, daca doriti puteti achizitiona peste chiar din interiorul pastravariei la un pret mai mult decat satisfacator.

Daca veti alege cateva zile de cazare in Lepsa veti beneficia si de pozitia acestei localitati ce va permite vizitarea unui numar de obiective invecinate printre care se numara Soveja cu Mausoleul Eroilor din Primul Razboi Mondial, sau Galaciuc, o zona din care pot fi admirate 5 dintre satele intemeiate de urmasii legendarei Vrancioaia.

Toate aceste atractii sunt accesibile usor, Lepsa fiind amplasata la doar 80 de km de Focsani si 180 km de Bucuresti.

Comentariile sunt inchise