Limba Franceza – una dintre cele mai vorbite limbi din lume

Limba franceza este una dintre cele mai vorbite limbi de pe glob. Daca in urma cu cativa ani limba franceza era predata ca limba straina obligatorie in toate scolile din Romania, in ultimii ani aceasta a cam fost uitata, lasandu-le loc limbilor engleza, germana sau spaniola.

Cu toate ca limba franceza nu mai este considerata o limba straina de viitor, studiile recente arata faptul ca aceasta este mult mai cautata de companiile mutinationale din Romania si de asemenea mai bine platita. Nu este necesar sa stiti limba franceza la perfectie pentru a va putea angaja la o astfel de companie. Este necesar sa cunoasteti limba la un nivel mediu si va puteti ajuta de un dictionar francez roman pentru a umple golurile pe care le aveti. Pe langa acest motiv deloc de neglijat,daca stiti limba franceza puteti sa
va gasiti un loc de munca intr-una din multele tari in care aceasta este limba oficiala. Salariile intr-una dintre aceste tari sunt cu mult mai mari decat la noi.

Limba franceza este vorbita oficial in 29 de tari. Alte 57 de state ale lumii au comunitati mari in care limba franceza se vorbeste in mod curent. Franta, Canada, Belgia si Elvetia sunt tarile in care se gasesc cei mai multi vorbitori de limba franceza. In Uniunea Europeana sunt 129 de milioane de vorbitori de franceza,dintre care 65 de milioane sunt nativi iar restul folosesc limba franceza ca o a doua limba.

Se pare ca din ce in ce mai multe persoane vor incepe sa invete limba franceza in viitor. Cu ajutorul unui dictionar francez roman,cu multa perseverenta si ambitie,studiile arata ca numarul celor care vorbesc limba franceza va creste in viitorul apropiat si va ajunge la 500 de milioane de vorbitori.

 

Comentariile sunt inchise