Lumina unei lanterne – cum obtinem durata mare

In momentul in care ne dorim sa ne achizionam o lanterna, in mod sigur ne vom asigura ca detinem cat mai multe informatii despre cum urmeaza sa arate si care ii sunt posibilitatile. Cel mai important este ca lanterna sa poate emite o lumina suficient de puternica pentru o perioada destul de indelungata de timp, insa pentru ca lanterna sa poata face acest lucru va trebui sa tinem mai intai cont de cei mai importanti factori care influenteaza durata luminii.

 

Temperaturile extreme: Indiferent ca vorbim de temperaturi foarte scazute, sau din contra, foarte ridicate este important sa ne dam seama ca acestea afecteaza durata de viata a acumulatorilor si in consecinta, vom avea lumina puternica pentru perioade mai limitate de timp.

 

Nr. de led-uri: Cu cat lanterna are un numai mai mare de led-uri cu atat mai mult vom putea folosi lanterna pentru a vedea in intuneric la distante mari. Dezavantajul este ca acest lucru duce la un consum de mare al bateriei, iar aceasta va trebui sa fie reincarcata sau schimbata destul de des.

 

Intensitate: Intensitatea luminii este masurata in numar de lumeni. Cu cat intensitatea luminii este mai mare cu atat bateria se va consuma mai repede. Pentru a putea salva energie pentru mai mult timp, poti alege o lanterna care sa iti ofere posibilitatea sa reduci din intensitate.

 

Bateriile: Pentru ca lanterna sa lumineze suficient de puternic pentru perioade indelungate, aceasta va trebui sa aiba baterii de dimensiuni relativ mari. Fie ca sunt reincarcabile sau nu, cu cat sunt mai multe, sau mai mari, cu atat lanterna va fi utila pentru o perioada mai indelungata de timp.

 

In prezent poti sa iti alegi dintr-o varietate de lanterne, de toate felurile si marimile, cu o diversitate destul de mare in ceea ce priveste functiile si sistemele de reglaj. De cele mai multe ori, lanternele de mici dimensiuni sunt potrivite pentru a putea fi transportante usor, insa nu vor suporta un timp indelungat de folosire.

 

Comentariile sunt inchise