Mare Nostrum continua si in anul 2012 actiunile destinate conservarii delfinilor din Marea Neagra

In anul 2012, proiectul Monitorizarea  delfinilor din Marea Neagra are ca finantator OMV Petrom. Prin derularea acestui proiect, ONG Mare Nostrum isi va putea continua actiunile de monitorizare, ocrotire si salvare a delfinilor din Marea Neagra.

Activitatile de monitorizare vor avea loc atat pe uscat cat si pe mare, concretizndu-se in identificarea delfinilor esuati pe litoralul romanesc, mentinerea sub observatie a pescariilor pentru identificarea capturilor accidentale, observari ale grupurilor de delfini, precum si montari de dispozitive acustice de indepartare a delfinilor de plasele de pescuit.

Dintre rezultatele obtinute in urma activitatilor de proiect desfasurate in perioada 2010-2011, Mare Nostrum a inregistrat un numar de 134 de delfini esuati si a unui numar de 50 de delfini prinsi in plasele pescarilor. Atat datele obtinute pana in prezent, cat si cele ce vor fi incadrate in noul proiect ce se va desfasura de-a lungul anului 2012, vor fi incluse la nivel international in baza de date ACCOBAMS (Acordul pentru Protejarea Cetaceelor din Marea Neagra, Marea Mediterana si a Zonei Contigue a Oceanului Atlantic), respectiv OBIS-SEAMAP, Explore Marine Megavertabrates (www.seamap.env.duke.edu).

ONG Mare Nostrum doreste sa atraga atentia asupra faptului ca in fiecare an, zeci de delfini si gasesc sfarsitul prinsi in plasele de pescuit sau esuati pe mal, iar datoria noastra a tuturor este sa prevenim acest lucru, sa-i salvam si sa-i ocrotim, motiv pentru care suntem deschisi tuturor celor care doresc sa ne sustina financiar sau voluntar in indeplinirea scopului si misiunii noastre ne declara Marian Paiu, coordonator al proiectului Monitorizarea delfinilor din Marea Neagra.

Tot pe aceasta cale, ONG Mare Nostrum aminteste sustinerea OMV Petrom pentru acest proiect si ne informeaza ca numarul de telefon gratuit 0800 800 078 este in continuare disponibil pentru toti cei care detin informatii despre prezenta sau esuarea delfinilor in zona costiera a litoralului romanesc.

Comentariile sunt inchise