Mare Nostrum premiaza talentul si preocuparea fata de mediu

ONG Mare Nostrum a desemnat castigatorii celor doua concursuri cu tematica “Marea Neagra pentru toti” organizate cu ocazia Zilei Internationale a Marii Negre. Este vorba despre concursul dedicat iubitorilor de arta fotografica si de cel destinat celor pasionati in “a da viata” cuvintelor. Acestea au debutat pe 19 august si s-au incheiat oficial pe data de 21 octombrie 2011.

Concursul International de Fotografie de Mediu s-a adresat celor talentati in arta fotografica si preocupati de biodiversitatea marina, dar si de problemele cu care se confrunta zona costiera romaneasca. Castigatorii au fost stabiliti pe baza unor criterii bine definite, din juriu facand parte Catalin Anastase (fotograf), Bebe Pitei (fotograf), Mihaela Candea (director executiv ONG Mare Nostrum) si Alexandru Savulescu. Pentru fiecare sectiune a concursului au fost acordate trei premii. Astfel, la categoria “Elemente de biodiversitate marina si de poluare a tarmului si a apei” locul I a fost castigat de Mihai Ana-Maria, locul II de Tudorache Voica, iar locul III de Tasu Ana-Maria. La sectiunea “Peisaje subacvatice” premiile I si II i-au revenit Silviei Iordache, iar locul III a fost castigat de Constantin Costa Benedic. Premiile constau in vouchere care pot fi folosite intr-un magazin online de electronice si electrocasnice, in valoare de 150, 100 si 50 lei.

A doua provocare lansata de Mare Nostrum a fost Concursul National de Articole de Blog care s-a aflat la prima editie. Competitia s-a adresat tuturor celor interesati de protectia mediului si care, in postarile lor, au dezbatut subiecte de mediu. Incadrarea tematicii in problematica de mediu, originalitatea subiectului si potentialul materialului de a schimba atitudini si de a mobiliza terti au fost criteriile pe baza carora a fost stabilit marele castigator. Din juriu au facut parte Adrian Bancila (jurnalist), Marius Ovidiu Calugaru (blogger – Blogatu.ro) si Andreea Ionascu (coordonator proiecte ONG Mare Nostrum). Castigatorul voucher–ului în valoare de 200 de lei este Alina Gherghela? cu articolul intitulat “De ce suntem bio?”.

Aceste concursuri au devenit deja o traditie pentru Mare Nostrum. Ne bucura, de fiecare data, entuziasmul, pasiunea si implicarea de care dau dovada participantii. Suntem incantati de faptul ca au raspuns afirmativ provocarii noastre si ca ofera, prin demersurile lor, un exemplu de buna practica, in directia protejarii biodiversitatii marine si a zonei costiere romanesti. Ii asteptam pe castigatori, in perioada 14–18 noiembrie, la sediul nostru din Constanta, pentru a-si ridica diplomele si premiile. Le multumim cu aceasta ocazie atat participantilor, cat si partenerilor si prietenilor nostri pentru faptul ca ne-au fost alaturi. Si speram ca vor arata acelasi interes si la celelalte editii ale Zilei Internationale a Marii Negre”, a declarat Mihaela Candea, director executiv ONG Mare Nostrum.

Scopul principal al evenimentului „Ziua Internationala a Marii Negre” este cresterea gradului de constientizare a autoritatilor locale si a cetatenilor, cu privire la necesitatea imperativa a unui management durabil al zonei costiere romanesti.

Parteneri: Radio Constanta, Constanteanul.com, cotidianul Alb Negru, Agentia de presa Infostar, Cotidianul E–reporter.ro, Fotografa.ro, Observator de Constanta, Blogatu.ro si Tomis Mall Constanta.

Comentariile sunt inchise