Mare Nostrum prezinta rezultatele finale ale proiectului „Imbunatatirea starii de conservare a biodiversitatii marine din zona costiera romaneasca, in special a delfinilor”

Mare Nostrum a organizat intalnirea de lucru pentru prezentarea rezultatelor finale ale proiectului „Imbunatatirea starii de conservare a biodiversitatii marine din zona costiera romaneasca, in special a delfinilor”(CONSDELFIROM). Evenimentul a avut loc pe data de 21.03.2012, in sala de conferinte a Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), Tulcea.

In cadrul intalnirii de lucru s-au prezentat rezultatele prin care proiectul a fost implementat cu succes si s-a discutat despre continuarea activitatilor de ocrotire si monitorizare a delfinilor din Marea Neagra: „Proiectul va fi continuat prin activitati de colectare de date referitoare la esuari si capturi accidentale ale delfinilor, prin foto-identificare, realizarea de training-uri de specialitate dedicate atat partenerilor proiectului, cat si voluntarilor Mare Nostrum. Vom continua campania de constientizare si informare a populatiei si a turistilor, se va men?ine linia de telefon Telverde, iar pagina web www.delfini.ro, va fi in continuare actualizata”,  a declarat Mihaela Candea, director executiv Mare Nostrum.

Au mai fost abordate teme legate de starea curenta a biodiversitatii marine din zona sit – ului ROSCI0066, de impactul pescariilor asupra populatiei de delfini din sectorul romanesc al Marii Negre, de protectia delfinilor din zona marina de competenta nationala a Romaniei, precum si de implicare a Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, filiala regionala Constanta si a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Constanta, in conservarea delfinilor din Marea Neagra.

La eveniment au participat reprezentati ai: Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Marina „Grigore Antipa” Constanta, Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura Constanta, Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Constanta,  Administratiei Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii Tulcea.

Proiectul este finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational de Mediu, Axa Prioritara 4, cu o valoare totala de 669.930,17 lei.

Comentariile sunt inchise