Minunea numita Praga

Situat in Europa de Est si fiind capitala a Cehiei, orasul Praga este intradevar o minune. O minune mai ales pentru faptul ca este unul din cele mai impresionante orase din aceasta parte a Europei. O minune pentru faptul ca elementele arhitecturale cu o vechime de peste 600 de ani, s-au conservat si stau si astazi marturie pentru iscusinta marilor mesteri ale caror creatii sunt. Fiind unul din cele mai vizitate si cele mai populate orase de turisti din intreaga Europa, Praga impune anumite standarde destul de ridicate.

De exemplu, locuri de cazare Praga ieftine, s-ar putea sa gasiti foarte greu. De fapt, aproape deloc. Cele mai ieftine locuri de cazare sunt la pensiuni dar si acestea ajung sa coste de la 40E in sus pe noapte. Daca faceti o rezervare online, aveti mare grija; s-ar putea sa va treziti ca in pretul cazarii nu sunt incluse si cele doua taxe obligatorii care se platesc atunci cand va cazati in Praga. Una este de 22% din pretul cazarii, iar alta, mult mai mica ce-i drept, este taxa municipala obligatorie.

Lasand acest impediment neinsemnat la o parte, haideti sa vedem ce obiective turistice Praga ati putea vizita. Eu unul, va recomand pentru a observa cele mai fine linii ale arhitecturii, sa vizitati in primul rand, tot ce inseamna, biserici, moschei si catedrale. Dintre acestea, cele mai impresionante ar putea fi Catedrala Sf. Vitus, capela Bethleem, sinagoga Pinkas sau manastirea Brevnov xcu o vechime de peste 1000 de ani. Deasemenea ati mai putea vizita si Bazilica Sf. Gheorghe ce dateaza din secolul X. Din pacate, aceasta Bazilica a fost restaurata intre anii 1887-1907, mare parte din imaginea originala a acesteia pierzandu-se.

Nu in ultimul rand, daca mergeti vreodata in Praga, nu uitati sa vizitati celebrele muzee si palate si nu in ultimul rand, faimosul pod Charles.

Comentariile sunt inchise